Meer berichten

Week zonder vlees, leven zonder vlees (+ recept)

Columnist Marjolijn Eillebrecht levert ook een recept aan voor de ‘Week zonder Vlees.’ en de naam is Dhal!

Lees verder »

ZorgMies maakt het leven leuker!

ZorgMies heeft een Sallands kantoor geopend om ook hier de beste thuiszorg te kunnen geven.

Lees verder »

Salland deze Week: stankoverlast op het platteland, het wordt voor Raalte echt een rotzorg

Plattelanders komen in actie tegen stankoverlast van varkensindustrie bij de buren. Trek er eens op uit en ruik én zie hoe megastallen qua uitzicht en qua reuk het platteland verknallen.

Lees verder »

Maaike Baack, wat doe jij als ondernemer duurzaam? Met Tuin Salland lever ik biologische groenten aan Salland!

Maaike Baack levert met Tuin Salland veertig soorten groenten aan 400 abonnees in Zwolle, aan Ekoplaza en aan boerderijwinkel de Huppe.

Lees verder »

Groene Karavaan komt op stoom en blijft verbazen en verbinden

De Groene Karavaan in het Vechtdal kent een bruisende start; de diverse groene activiteiten worden goed bezocht, en leveren enthousiaste reacties op vanuit de bezoekers. Voor wie de karavaan nog niet heeft bezichtigd zijn er tot en met 11 februari nog verschillende activiteiten om dat gemis goed te maken.

Lees verder »

Circulair Ambachtsnetwerk Waardering maakt kans op Overijsselse en landelijke circulaire prijs

Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing timmert keihard aan de circulaire weg. Het netwerk biedt sinds drie jaar kansen voor mensen en materialen, en dat wordt gewaardeerd! Dat merken we aan de reacties van betrokkenen, van leerlingen, van medewerkers, van WaardeRing-partners, van bedrijven, organisaties en overheden.

Lees verder »

Werken (meer) gemeenten aan een rookvrije omgeving? Locatiemonitor 2023 van start

Binnenkort start de nieuwe meting van de Locatiemonitor: een onderzoek naar het rookvrij beleid onder alle Nederlandse gemeenten. Dit onderzoek voert I&O Research sinds 2020 uit in opdracht van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en GGD GHOR Nederland.

Lees verder »

WaardeRing: Road2Work gaat voor een betere toekomst voor mensen en milieu

Bedrijvigheid alom bij Road2Work in Dalfsen. Oekraïners, Wajongers, IJssel-Vechtenaren, statushouders, stagiairs en mensen die op één of andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, werken gemoedelijk samen bij het sorteren, demonteren en refurbishen van spullen met een stekker of batterijen, ook wel E-Waste genoemd.

Lees verder »

Spruijt & Opperman gaan heimweeën in Dalfsen

Op vrijdag 9 december zijn Carlie Spruijt en Eva Opperman met hun tweede theatervoorstelling Heimweeën te zien in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen. In dit avondvullende muzikale theaterprogramma bezingen de twintigers hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had.

Lees verder »

Marjolijn: Help de zwerfkat

De hausse is een beetje voorbij maar de asielen en opvangen puilen nog steeds uit. Kittens! In alle soorten en kleuren zijn ze er, met een hoge vertederingsfactor maar ook oorzaak van steeds groter wordend probleem.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Een dromende Amsterdammer

Sjaak Bruggeman is deze week in het Vechtdal geweest. Altijd mooi, en een aanrader voor wandelaars, vindt hij. Wij verwijzen dan ook graag naar dwarsdoorsalland.nl met een paar prachtige wandelingen in dat Vechtdal. Maar eerst Sjaak’s belevenissen lezen!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.