Meer berichten

merel

Merel vindt dat het iedere dag biodiversiteitsdag moet zijn

Wist je dat het deze week de Internationale Dag van de Biodiversiteit was? Die kans is best klein. Dat had wel wat meer aandacht gehad mogen hebben…

Lees verder »

isis sofia jacky stembevrijding

Dagworkshop Stembevrijding bij Isis Sofia in Dalfsen (Ov)

“Bevrijd jezelf via je eigen unieke zingende stem” Dit kan op 14 juni bij Centrum Isis Sofia met de workshop ‘Stembevrijding en Stemhealing’ door Jacky Peeters.

Lees verder »

merel

Merel: gebruik gerust een app om te leren wat je ziet in de natuur

Langs de Vecht is de natuur nu misschien wel op z’n mooist. Zonde om dat ongezien aan je voorbij te laten gaan!

Lees verder »

merel

Merel – Onkruid vergaat niet? Onkruid bestaat niet!

Het woord onkruid kent iedereen. Het woord kruid ook. Twee woorden die op twee letters na hetzelfde zijn, maar totaal verschillende associaties oproepen. Hoe komt dat?

Lees verder »

merel

Merel ziet ook dat de Japanse Duizendknoop een rotding is

De natuur groeit als kool in dit seizoen en met dit weer. Alleen groeit sommige natuur harder dan andere. Zoals de Japanse Duizendknoop. Die groeit zo hard, dat die anderen overwoekert.

Lees verder »

Salland Tweewielers in Dalfsen bestaat vijfentwintig jaar

Eind april 2024 bestond de fietsenwinkel Salland Tweewielers van Jerry van der Linde en Marcel Knobben vijfentwintig jaar. “Mensen komen terug omdat ze vertrouwen in ons hebben”.

Lees verder »

Lezing over zweethutceremonie bij Isis Sofia Dalfsen

Op 14 mei en 4  juni geeft Ans Feijen weer twee interactieve lezingen over de diepere betekenis van de  zweethutceremonie. Met daarop volgend  op 26 mei en 23 juni de zweethutceremonie;  een prachtig natuurritueel op het landgoed van Isis Sofia in Dalfsen.

Lees verder »

Salland deze week: laat die verkeerslichten bij Heino toch gewoon staan!

Hoe moet de N35 er straks uit komen te zien? En wie mag er iets over vinden? Sommige plannen zijn alk ter inzag gelegd. Maar is dat ook inspraak? En telt iedere inspraak even zwaar? Uiteindelijk is er altijd wel eentje te vinden die zich niet gehoord voelt en die ontevreden over de uitkomsten is. Btw: zouden vrouwen ook voor meer asfalt kiezen?

Lees verder »

merel

Merel zag de buurt de berm onderhouden

Hoe maai je de berm het best? Als je een biljartlaken wil doe je dat iedere week. Als je een biodivers kruidenbermpje wil, dan verschraal je hem.

Lees verder »

Salland Zoemt wil graag gesprek over minder maaien en meer ondergroei in bermen

Er moet veel minder gemaaid en gesnoeid worden langs Sallandse wegen. Volgens Salland Zoemt is dat voor alles en iedereen veel beter. Daar wil de stichting graag over in gesprek met de Sallandse gemeenten.

Lees verder »

merel

Merel – Paardenbloemzaadjes blazen: een heldendaad!

De paardenbloem verricht belangrijke taken voor het bodemleven, maar ook voor dieren en mensen. Wist je dat? Hoog tijd voor een ode aan deze inheemse plant.

Lees verder »

merel

Koolmees zoekt liever een afwisselend maaltje dan alleen maar eikenprocessierups

De eerste eitjes van de eikenprocessierups zijn weer gespot. Alle reden eens te kijken wat voor beestje dat eigenlijk is. En wat we er mee aan moeten.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.