Meer berichten

WaardeRing: Road2Work gaat voor een betere toekomst voor mensen en milieu

Bedrijvigheid alom bij Road2Work in Dalfsen. Oekraïners, Wajongers, IJssel-Vechtenaren, statushouders, stagiairs en mensen die op één of andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, werken gemoedelijk samen bij het sorteren, demonteren en refurbishen van spullen met een stekker of batterijen, ook wel E-Waste genoemd.

Lees verder »

Spruijt & Opperman gaan heimweeën in Dalfsen

Op vrijdag 9 december zijn Carlie Spruijt en Eva Opperman met hun tweede theatervoorstelling Heimweeën te zien in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen. In dit avondvullende muzikale theaterprogramma bezingen de twintigers hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had.

Lees verder »

Marjolijn: Help de zwerfkat

De hausse is een beetje voorbij maar de asielen en opvangen puilen nog steeds uit. Kittens! In alle soorten en kleuren zijn ze er, met een hoge vertederingsfactor maar ook oorzaak van steeds groter wordend probleem.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Een dromende Amsterdammer

Sjaak Bruggeman is deze week in het Vechtdal geweest. Altijd mooi, en een aanrader voor wandelaars, vindt hij. Wij verwijzen dan ook graag naar dwarsdoorsalland.nl met een paar prachtige wandelingen in dat Vechtdal. Maar eerst Sjaak’s belevenissen lezen!

Lees verder »

Landelijk onderzoek naar impact corona op gezondheid volwassenen en ouderen

Hoe gaat het met de inwoners van de regio IJsselland na tweeëneenhalf jaar corona? De coronacrisis heeft ieders leven beïnvloed. GGD IJsselland brengt daarom de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, de leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. Dit doen we in samenwerking met het RIVM, het CBS en de andere GGD’en in Nederland.

Lees verder »

Huisconcert Landschap Overijssel op landgoed De Horte te Dalfsen

Afgelopen zondagmiddag organiseerde Landschap Overijssel een exclusief huisconcert op het Landgoed de Horte in Dalfsen. Omdat Salland Zoemt zich onder meer bezighoudt met streekeigen landschapsbeheer, was ik in de hoedanigheid van bestuurslid, uitgenodigd om het concert bij te wonen.

Lees verder »

Een heerlijk gerecht om Dierendag te vieren: Tofu of Tahoe

Columnist Marjolijn Eillebrecht heeft een prima suggestie voor Dierendag.

Lees verder »

Stel je voor dat lobbyisten geen macht meer hebben omdat Burgerpanels hun leugens doorhebben

Als Burgerpanels grote thema’s bespreken doen ze dat zonder herkozen te hoeven worden, dus zijn ze ook niet gevoelig voor de leugens van lobbyisten.

Lees verder »

Woonzorgcentrum Rosengaerde helpt De Herberg

Sinds half juni levert woonzorgcentrum Rosengaerde uit Dalfsen maaltijden aan opvanghuis voor dak- en thuislozen de Herberg in Zwolle.

Lees verder »

Recensie: Wandelen in het Vechtdal

Eind zomer, begin herfst, prachtige wandeltijd. Daarom behandelen we de komende tijd iedere week een wandelboekje van Gegarandeerd Onregelmatig.

Lees verder »

Denne vindt de dorpsfeesten lastig

Vrogger kwam Denne dagelijks in de kroeg. Na een dag hard werken twee kopstootjes wegtikken bij Nols en dan fris en fruitig naar huis. Behalve met carnaval, dan werd het café overgenomen door lallend volk. Daar hiel Denne niet van.

Lees verder »