Meer berichten

Oude kaarsstompen en cd’s geven grote sociale en duurzame impact

Oude cd’s en kaarsvet welkom bij Kringloopbedrijf Noggus&Noggus en Kringloop Zwolle.

Lees verder »

Denne betrapt Von Martels op een domme redenering

“70% van de plannen mislukken als er geen draagvlak is!” twittert Maurits von Martels uut Dalfsen. Daaraan kun je zien dat adel erfrecht is en geen bewijs van dat je iets voor de samenleving betekend hebt.

Lees verder »

Met open oog: Onthaasten in Salland

Salland, geen lange wachtrijen, geen drukke files. Zo maar ergens in het gras gaan liggen genieten van de wolken.

Lees verder »

Zorgboerderij Damhoeve begint aan bouw zorgappartementen voor mensen met dementie

Boerderij Damhoeve tussen Dalfsen en Heino had geen opvolging voor het agrarisch bedrijf en besloot het roer om te gooien naar zorgboerderij voor mensen met dementie. Aanvankelijk in dagbesteding, maar nu komen er ook appartementen voor permanent verblijf.

Lees verder »

Rookmelders per 1 juli verplicht in alle huizen

’t Is voor je eigen veiligheid een rookmelder, de overheid gaat ze verplichten.

Lees verder »

Stimuland primeur: eerste FondsenFestival in Overijssel 

Op 1 juli organiseert Stimuland een festival in Dalfsen waar financiële fondsen en mensen met goede ideeën elkaar kunnen ontmoeten.

Lees verder »

“Zullen we Maxima eens uitnodigen hier een sloot te komen zwemmen?”

“Het water van de Amsterdamse grachten is inmiddels schoner dan Sallandse sloten. Moeten we Maxima maar eens uitnodigen hier te komen zwemmen?”

Lees verder »

foto ksenia in Oscar en Oma rozerood

Oscar en Oma Rozerood: Er is geen oplossing voor het leven

‘Hier in Salland’ schrijft over alles wat er in en om Salland gebeurt. Cultuur is daar een wezenlijk onderdeel van. Graag nemen we je mee in -het liefs bijzondere – culturele verhalen uit en over deze geweldige streek. Of zoals in dit geval over voorstellingen die hier gegeven worden.

Lees verder »

Joa Joa overziet de politiek

afzwaaiend SCP-directeur Kim Putters. zei bij zijn afscheid dat je betrouwbaar moet zijn om vertrouwd te worden. Joa Joa ziet een heel andere politiek.

Lees verder »

Kruiden doodspuiten met roundup onder een bijenhotel…

Idee voor een dorpsfeest in plaats van een wedstrijd boer drinken: wie het snelst vijf glazen Roundup kan leegdrinken. Want dat is toch ongevaarlijk?

Lees verder »

Wat doe jij duurzaam, Jolanda Ramerman: Ik ben actief bij Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, een club die je moet leren kennen!

Jolanda Ramerman is erg actief op het gebied van duurzaamheid in Lemelerveld en de gemeente Dalfsen. Dus ze kan goed uit de voeten met die ene vraag voor deze rubriek: wat doe jij duurzaam?

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen