Laatste berichten Dalfsen

Berichten

Merel: maak van een molshoop een mooi kruidenplekje!

Redactie | 18 februari 2024
Evenement | Genieten | Zingeving

Zweethut ceremonie bij Isis Sofia in Dalfsen

Berichten

Merel: lekker eten uit je eigen tuin

Genieten | Lezing | Lichaam | Zingeving

Lezing over zweethut ceremonie in Dalfsen

Advies | Column | Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Media | Meedoen

Een bibliotheek moet nieuwsgierigheid aanwakkeren, ’taal’ is het sleutelwoord

Meer berichten

merel

Merel: maak van een molshoop een mooi kruidenplekje!

Merel vliegt in Dalfsen rond met haar focus op biodiversiteit. Deze week wil ze het over molshopen hebben en de gruwelijke manier waarop we mollen doden. Zonder resultaat.

Lees verder »

Zweethut ceremonie bij Isis Sofia in Dalfsen

De Zweethut ceremonie is gebaseerd op het levenswiel dat in iedere spirituele traditie, waar ook ter wereld, geëerbiedigd wordt. De spaken van het wiel verwijzen naar de acht windrichtingen. Binnen de daardoor ontstane vlakken krijgen alle universele en kosmische krachten een eigen plek en betekenis. Op zondag 3 maart begeleidt Ans Feijen een Zweethut ceremonie bij Isis Sofia in Dalfsen.

Lees verder »

merel

Merel: lekker eten uit je eigen tuin

Merel vliegt in Dalfsen van hot naar her met haar focus op biodiversiteit. Ze voelt dat het voorjaar er weer aankomt. Tijd om keuzes te maken in je tuin. Denk eens aan eetbare aanplant.

Lees verder »

vuur isis sofia

Lezing over zweethut ceremonie in Dalfsen

Woensdag 21 februari komt Ans Feijen een lezing geven bij ISIS SOFIA in Dalfsen over de betekenis  van een Zweethut-Ceremonie. De bedoeling van deze lezing is om dieper in te gaan op veel voorkomende vragen over de Zweethut Ceremonie die Ans op zondag 3 maart bij ISIS SOFIA houdt.

Lees verder »

bibliotheek media samen

Een bibliotheek moet nieuwsgierigheid aanwakkeren, ’taal’ is het sleutelwoord

Het belang van bibliotheken is enorm, maar zij dreigen verder uitgekleed worden in de nieuwe politieke realiteit. Zo besloot de gemeente Olst- Wijhe ondanks eerdere beloften geen volwaardige bieb in Wijhe te openen, omdat de verwachte rijkssubsidie uitbleef. Voor HierinSalland reden het belang van een bibliotheek onder de loep te nemen.

Lees verder »

vrouw met warme trui aan

Merel: waarom is het niet iedere dag warmetruiendag?

Merel vliegt in Dalfsen van hot naar met de focus op biodiversiteit. Vandaag staat ze stil bij warmetruiendag. We kunnen volgens haar ook best wennen aan iets minder warm.

Lees verder »

Merel: Met een tuin als natuurgebied tel je volgend jaar veel meer vogels

Merel vliegt vanaf dit weekend in Dalfsen op zoek naar biodiversiteit. In verband met de nationale vogelteldag wordt Merel zelf ook flink in de gaten gehouden.

Lees verder »

Kerstconcert ‘Roep naar Vrede’ in Vilsteren

Op vrijdagavond 22 december om 19.30 uur geven het vrouwenemsemble Quodlibet uit Vilsteren en Gospelkoor Akousate uit Dalfsen een gezamenlijk kerstconcert in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren.

Lees verder »

Rijk zet kleine stap voor aanpak N35

Het Rijk heeft een voorzichtige stap gezet als het gaat om de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Afgelopen zomer liet demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat weten dat de aanpak van dit stuk van de Rijksweg op pauze is gezet.

Lees verder »

En opeens hadden we heel veel piekbelasters in Salland

Piekbelasters; iedereen heeft het erover en je hoort het op het nieuws. Piekbelasters kunnen in de ogen van het Rijk een oplossing bieden voor het stikstofprobleem door zich vrijwillig uit te laten kopen.

Lees verder »

Provincie mag zich niet weer laten chanteren door ministerie over verbetering N35

Deze week werd bekend dat de provincie Overijssel plannen wil uitwerken en financieren voor het belangrijkste knelpunt in de N35, het dorp Mariënheem. Een prachtig gebaar, maar onaanvaardbaar omdat de provincie in het verleden al veel te veel co- financiering aan het Ministerie van Verkeer & Infrastructuur heeft verleend om zaken er eindelijk door te krijgen, terwijl ze daartoe absoluut niet verplicht was.

Lees verder »

Fondsenfestival Overijssel in Dalfsen

Heb je een idee voor je dorp of je buurt, maar geen aanknopingspunten voor financiering? Kom dan op 17 november naar het Fondsenfestival Overijssel in De Trefkoele Dalfsen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.