Berichten over: thuisbatterij

Thuisbatterij

Overstappen op elektrisch: Je moet niet kijken naar de terugverdientijd, maar naar de winst daarna!

Negen op de tien woningeigenaren kan verduurzaming van de woning heel goed betalen. Degene die dat nog niet gedaan heeft, hikt aan tegen de terugverdienkosten. Terwijl niks doen veel duurder is. Mensen die wél kunnen rekenen overwegen een thuisbatterij aan te schaffen. Warmtepompen gaan als zoete broodjes.

Lees verder »

gridflex veldegge heeten

Met de hele straat stroom opwekken en verbruiken heeft alleen maar voordelen

Als je als buurt of straat gezamenlijk stroom opwekt, opslaat en verbruikt, heb je dat centrale energienet veel minder nodig. GridFlex in Heeten heeft ontdekt hoe het werkt. Victor Reijnders schreef er een proefschrift over.

Lees verder »

Met zonnepanelen en accu is een dynamisch energiecontract slim

Mensen sluiten weer energiecontracten voor lange termijn af. Daarmee dekken ze het risico voor plots stijgende prijzen. Maar als je zonnepanelen én een thuisbatterij hebt, zou je kunnen overwegen nog voor kortere termijn dan ‘variabel’ te gaan: stroom per uur.

Lees verder »

Minister zet druk op zonnepanelen op huurhuizen

Woningstichtingen kunnen subsidie krijgen om sneller dan nu hun huurhuizen van zonnepanelen te voorzien.

Lees verder »

Met een thuisbatterij kun je beter een digitale energiecontroleur erbij hebben

De Homey kent de energietarieven per uur en weet dus of jij energie vanuit de accu moet gebruiken, energie moet kopen, of het verbruik van energie nog even uit moet stellen.

Lees verder »

Nieuwe laadpalen maken het mogelijk zoveel mogelijk eigen stroom in de accu van jouw auto te stoppen

Als overheid salderen afschaft, is het zaak zoveel mogelijk eigen opgewekte stroom te gebruiken. Nieuwe laadpalen voor de elektrische auto helpen daarbij.

Lees verder »

Maar hoe vaak kun je zo’n thuisbatterij dan opladen? Minstens tien jaar, maar vermoedelijk veel langer

Onze artikelen over de thuisbatterij worden duizenden keren gelezen. Blijkbaar staat Salland op een kantelpunt: wel doen of niet doen… Vragen onder de artikelen leggen we deskundigen voor. Hoe lang een accu meegaat bijvoorbeeld.

Lees verder »

De thuisbatterij nog slimmer gebruiken met power per hour

In onze serie over de accu’s zoeken we dit keer naar technieken die het ons makkelijk maken maximaal van je eigen stroom te genieten op de goedkoopste manier.

Lees verder »

De thuisaccu komt er aan: Aardehuizen gaat met de wijkaccu tegen de stroom in

Het zou heel goed kunnen dat in 2023 de thuisbatterij doorbreekt. Nederland loopt daar Europees schromelijk op achter. HierInSalland vroeg drie vroeggebruikers van een accu hun ervaring op te schrijven. Vandaag de wijkaccu van de Aardehuizen.

Lees verder »