Berichten over: Oogstgave Stöppelhaene

stoppelhaene roggemaaien Rudi Buitenkamp

Stöppelhaene trapt opnieuw af met Roggemaaiersavond

Nieuw in editie 2024 is dat kinderen de kans krijgen om een speciaal binddiploma te halen!

Lees verder »

stoppelhaene oogstgave

Oogstgave Stöppelhaene 2024 gaat naar ‘Ik wil boer worden in Oeganda’

Inwoners van district Kibinge in Uganda starten eigen agrarisch onderwijsproject en krijgen daarbij steun via oogstfeest Stöppelhaene in Raalte.

Lees verder »

Oogstgaveproject Moestuinen voor Mulima van Stöppelhaene levert € 20.500,- op

De oogstgave van 2023 heeft € 20.500,- opgeleverd. Sallandse boer Erik Overkempe overhandigde dit bedrag op 7 november in het Annahonk symbolisch aan dominee Richard Slaar en pastor Gauthier de Bekker. Zij gaven de cheque op hun beurt door aan Peter Dullaert, één van de contactpersonen van het moestuinenproject in Mulima in Zuid-Afrika. De vertegenwoordigers van stichting HomePlan, die het project uitvoeren, zijn erg blij met de opbrengst.

Lees verder »

André Duteweert nieuwe voorzitter Stöppelhaene

Paul Wittenhorst draagt na ruim 10 jaar het voorzittersstokje van Sallands Oogstfeest Stöppelhaene over aan André Duteweerd.

Lees verder »

Erik Overkempe is Sallandse Boer 2023

Erik Overkempe (34 jaar) uit Raalte is tijdens Stöppelhaene de Sallandse Boer 2023 geworden. Hij is tijdens de Roggemaaiersavond gepresenteerd als het gezicht van de hedendaagse agrarische sector en het mannelijke visitekaartje van Stöppelhaene. Hij volgt Frank van Rossum op, de Sallandse Boer van 2022.

Lees verder »

Stöppelhaene Oogstgave 2023 naar moestuinenproject in Zuid-Afrika

De opbrengst van de Stöppelhaene oogstgave gaat dit jaar naar moestuinen in Mulima

Lees verder »

Oogstgave 2022 overhandigd. Tot op de laatste roepia goed besteed, geen cent overboord

Wat zijn ze na maandagavond in hun nopjes, de leden van de Buthaanse gemeenschap in Raalte. De Sallandse bevolking bracht maar liefst €26.700 bij elkaar voor het oogstgavenproject van Stöppelhaene 2022 voor twee vluchtelingenkampen in Nepal.  Dit bedrag wordt gefaseerd ingezet om gezinnen in hun eigen levensonderhoud te laten voorzien.

Lees verder »

Carla Schulkes: Collecteren voor de oogstgave is dankbaar werk

Carla Schulkes was voor de eerste keer collectant voor de Oogstgave van de Stöppelhaene en werd vrolijk van de vrijgevigheid van de inwoners van Raalte.

Lees verder »

Oogstgave Stöppelhaene 2022 naar Nepal

Na twee jaar geannuleerd te zijn geweest kan de Oogstgave van de Stöppelhaene dit jaar gelukkig weer doorgaan! De opbrengst zal naar Nepal gaan. De collectes hiervoor vinden plaats in de buurtdorpen in de week van 15 augustus en in Raalte-dorp op maandag 22 en dinsdag 23 augustus.

Lees verder »