Oogstgave Stöppelhaene 2022 naar Nepal

Na twee jaar geannuleerd te zijn geweest kan de Oogstgave van de Stöppelhaene dit jaar gelukkig weer doorgaan! De opbrengst zal naar Nepal gaan. De collectes hiervoor vinden plaats in de buurtdorpen in de week van 15 augustus en in Raalte-dorp op maandag 22 en dinsdag 23 augustus.

Interessant? Deel het artikel

Stöppelhaene Oogstgave 1980 © Raalte Clopedie
Stöppelhaene Oogstgave 1980 © Raalte Clopedie

Stöppelhaene en de oogstgave zijn onvoorwaardelijk met elkaar verbonden. Niet alleen op historische gronden maar ook nu nog faciliteert dit evenement het Sallands Oogstdankfeest elk jaar. Telkens weer een project in een laag ontwikkeld gebied. Steeds weer is een gerichte donatie vanuit Salland het startpunt in de ontwikkeling van een kwetsbaar volk. Op weg naar zelfredzaamheid en een eigen bestaansrecht. Tientallen succesvolle projecten zijn inmiddels uitgegroeid tot productieve landbouwgebieden waar de plaatselijke bevolking een betere levensstandaard heeft verworven.  

Twee jaar lang moest de Raalter stichting DHF geduld opbrengen. Jaren waarin Stöppelhaene vanwege covid geannuleerd moest worden. Tegelijk met het feest ging er ook een streep door de oogstgave. Zowel voor de stichting Displaced Himalayan Forum als voor de Bhutaanse bevolkingsgroep een zware teleurstelling. Wat lag er een waardevol project op de planken…
Maar, wat in het vat zit verzuurt niet. Zeker niet zo’n waardig project in de vluchtelingenkampen in Nepal. De Buthaanse gemeenschap in Raalte is dan ook opgetogen en staat in de startblokken om samen met de Werkgroep Oogstgave Raalte de voorbereidingen op te starten.

Tekst gaat verder onder de foto

Oproep

Terwijl nu met name binnen de Werkgroep Oogstgave Raalte (WOR) de focus dus ligt op Nepal, maakt deze werkgroep zich al weer op voor mogelijke projecten in de toekomst. Individuen, stichtingen, werkgroepen en andere maatschappelijk georiënteerde instanties kunnen zich hiervoor aanmelden.

De website van de WOR verstrekt de nodige informatie over de criteria voor een potentieel project. De WOR doet dan ook een oproep om een aan Salland gelinkt project voor te dragen.

Om de traditie van Stöppelhaene levend te houden: een Sallands oogstdankfeest, waarin solidariteit een kernwaarde is. Geef aan de collecte!

Contactadres :

Stichting WOR
Secretaris Koop Geerts
De Schouw 39
8102 KK Raalte
0572-356492
06-29181478

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.