Oogstgaveproject Moestuinen voor Mulima van Stöppelhaene levert € 20.500,- op

De oogstgave van 2023 heeft € 20.500,- opgeleverd. Sallandse boer Erik Overkempe overhandigde dit bedrag op 7 november in het Annahonk symbolisch aan dominee Richard Slaar en pastor Gauthier de Bekker. Zij gaven de cheque op hun beurt door aan Peter Dullaert, één van de contactpersonen van het moestuinenproject in Mulima in Zuid-Afrika. De vertegenwoordigers van stichting HomePlan, die het project uitvoeren, zijn erg blij met de opbrengst.

Interessant? Deel het artikel

Stoppelhaene 231115 oogstgave overhandigen

Duurzame oplossing voor aanhoudend voedselprobleem

De opbrengst van het oogstgaveproject wordt gebruikt om bij de woningen die Stichting HomePlan bouwt in Mulima moestuinen aan te leggen. Dit biedt een duurzame oplossing voor het aanhoudende voedselprobleem. De kinderen en kwetsbare gezinnen gaan verschillende soorten groenten verbouwen, wat de gezondheid van de lokale bevolking sterk zal verbeteren.

Peter Dullaert bedankte namens de mensen in Mulima de inwoners van Salland voor hun bijdrage. Hij heeft regelmatig contact met zijn broer Ricus die nu in Zuid-Afrika is en benadrukte dat de volledige opbrengst daar goed terechtkomt.

Doneren kan nog altijd

De Werkgroep Oogstgave Raalte (WOR) zal volgend jaar op de roggemaaiersavond en tijdens Stöppelhaene laten zien hoe de opbrengst van de oogstgave 2023 is besteed. Voor wie de collectant in de weken voor Stöppelhaene heeft gemist, er kan nog altijd worden gestort op NL45 RABO 0142 9671 57, Oogstgave.

Oogstgave Stöppelhaene 2024

De WOR is nog op zoek naar een project voor 2024 of daarna. Suggesties voor een project, gericht op productie van voedsel én met een link met een organisatie of persoon in Salland, zijn welkom.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.