Hoe krijgt een bedrijf zoals de producent en/of verkoper van Roundup het voor elkaar om klanten en publiek iets te laten geloven, dat waarschijnlijk of helemaal niet waar is? Ik zou willen dat ik dat kon.
Zo blijkt nu dat een groot publiek gelooft, dat Roundup verboden is. En als je dan zegt dat dat helemaal niet zo is, dan word je aangekeken alsof je liegt. Is het zo, dat de propaganda-afdeling van (in dit geval) Roundup er op slinkse wijze misbruik van maakt, dat de meeste mensen maar met een half oor naar het nieuws luisteren? Dan horen ze ‘…verboden…Roundup…jaartal…’ en horen niet dat er wordt gezegd, dat het voor professioneel gebruik niet verboden is maar alleen voor privé-gebruik. Het is verboden en dan hoeft heel niet-goed-luisterend Nederland er niet meer over na te denken. Het onderwerp is dan van de baan, terwijl het gebruik nauwelijks vermindert of zelfs toegenomen is.
‘Je kunt het gewoon drinken’
En dan nog, wat maakt het uit? Roundup is zó ongevaarlijk, dat kun je wel drinken. Dat is een veel gebruikte uitdrukking als het over Roundup gaat, dat heeft de propaganda-afdeling allang in de koppen van de Roundup-verslaafden geprent. Misschien is het een leuk evenement voor een dorpsfeest: in plaats van een wedstrijd bier drinken kan eens een wedstrijd Roundup drinken op het programma gezet worden. Ben benieuwd hoeveel personen zich hiervoor opgeven.
Het zal geen probleem zijn om aan een leuk jerrycannetje van het spul te komen, want ook voor privé-gebruik wordt het volop aangeboden, zo blijkt uit een bezoek aan de eerste de beste winkel die wat tuinspullen te koop aanbiedt.
Bijenhotel kan natuurlijk niet in onkruid staan
En blijkbaar is het voor een aantal producenten van Albert Heijn helemaal geen probleem, de zogenaamde Natuur en Boer-producten, zo blijkt uit een bord aan de weg. Producenten krijgen bovendien een bijenhotelletje gratis om aan de weg te zetten. En zo’n hotel kan natuurlijk niet in het onkruid staan, want dat schrikt klanten af. Bijen hebben vast en zeker net zo’n hekel aan onkruid op het erf als de producent zelf.
Dit zegt genoeg over de schijnheiligheid van de glyfosaat-adepten. Daarin lopen Raalter politici, die er niet over peinzen landbouwgiffen op eigen gronden te verbieden, dus voorop.
Ik stel voor om onze burgemeester Martijn Dadema de wedstrijd glyfosaatdrinken te laten openen, door hem de eerste glazen achterover te laten slaan. Gevolgd vanzelfsprekend door de landbouwgif-aanbiddende raadsleden van BurgerBelangen, Gemeentebelangen en het CDA. De partijen dus van het goede voorbeeld.
Proost!
En, oh ja, ik was bijna vergeten dat de VVD ook bij de aanbidders hoort.