Talkshow Watvinnie: vrijwilligers dragen onze samenleving

Zonder vrijwilligerswerk loopt de samenleving in Salland hopeloos vast, zeggen Bert Hekman van Omnivereniging Broekland en Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland. Ze zijn te gast in Watvinnie, de talkshow van HierinSalland.

Interessant? Deel het artikel

watvinnie 2

Als je alleen al bedenkt dat er bij de voetbal in Broekland meer dan honderd vrijwilligers er voor zorgen dat er gevoetbald kan worden, dan kun je nagaan hoeveel vrijwilligers er in heel Salland bezig zijn smeerolie voor de samenleving te zijn.

Smeerolie, want vrijwilligerswerk is om de duvel niet onbelangrijk. De sportclub, de basisschool, onze vermaarde dorpsfeesten, de bibliotheek, zelfs de ziekenhuizen kunnen niet zonder. Vluchtelingenwerk ook niet! Statushouders die naar hier gevlucht zijn en na vijf jaar te horen krijgen dat ze mogen blijven omdat het ‘thuis’ levensgevaarlijk is, hebben vrijwilligers keihard nodig om een weg in onze samenleving te vinden. Aanmelden kan hier: raalte@vluchtelingenwerk.nl of via 06 10972968.

Tijdens Watvinnie werd het idee gelanceerd om deze nieuwe Sallanders als onderdeel van hun nieuwe leven te betrekken bij vrijwilligerswerk in deze regio.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *