Talkshow Wat vinnie?: Boeren Harold Overmars en Willy Westenenk onder de indruk van elkaars aanpak

Harold Overmars uit Broekland praatte namens de jonge boeren mee over het (mislukte) landbouwakkoord en ziet zijn boerentoekomst rooskleurig tegemoet. Willy Westenenk verbouwt aan de Raarhoeksweg in Raalte hennepplanten voor de bouw en groente voor Raalte Noord.

Interessant? Deel het artikel

watvinnie harold overmars en willy westenenk

De Talkshow Watvinnie zoekt maandelijks goede verhalen uit de regio. Daarbij mogen de gasten zelf hun opvolger aanwijzen. Jeroen te Wierik en Harrie Kiekebosch spreken dit keer met Harold Overmars en Willy Westenenk.

Harold is jonge boer in Broekland en praat voor het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) aan de Haagse politieke overlegtafels mee over de toekomst van de landbouw. Harold ziet de toekomst wel zitten. Voor had dat landbouwakkoord ook gewoon doorgegaan. Het zat ‘m uiteindelijk vast op vertrouwen. De jonge boeren durfden het wel aan de afgesproken weg op te gaan, met de belofte dat als zaken tegen zouden vallen, dat dan de koerst aangepast zou worden. LTO wantrouwde de overheid daarvoor te veel en trok de stekker er uit.
Intussen runt Harold in Broekland een boerderij waar zijn ouders tot einde dit jaar nog de baas zijn, daarna neemt hij het roer over en moet er ook een goede boterham nog verdiend kunnen worden door een paar broers en zussen van hem.

Willy Westenenk doet mee aan het Sallandse project ‘Biobased bouwen en Verbouwen’, waarbij lokaal verbouwd wordt voor de lokale bouw. In zijn geval zijn dat hennepplanten, omdat de vezels van de stengel prachtig isolatiemateriaal zijn. Lokaal bouwen voor de lokale bouw, hoe mooi is dat.
Op zijn erf wordt ook groente verbouwd. Die wordt afgezet aan mensen uit Raalte Noord. Met die voedselpakketten slaat Willy een groot stuk van de keten over. Gewoon gelijk van boer naar bord. Dan ben je zelf baas over de prijs en hoeven er veel minder mensen aan te verdienen.

Kijk hier de talkshow.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *