Berichten over: lto

CdK aan LTO: Tuurlijk ondersteun ik jullie promopraat niet, ga maar anders boeren!

Nadat boeren geregeld en bedreigend het plein voor het provinciehuis in Zwolle bezetten, bakten ze er van de week zoete broodjes met een goodwillcampagne. Namens de koning trapte de commissaris van de provincie met open ogen in de reclamestunt en stond glimlachend naast een misleidend spandoek. HierinSalland onderschepte de brief die CdK Heidema hád moeten schrijven waarom hij er níet bij zou zijn.

Lees verder »

mest uitrijden

Salland deze Week: Boeren dreigen failliet te gaan met strenge mestregels, maar ze hadden het kunnen weten

Sallandse koeienboeren hebben de mestkelders tjokvol zitten. Ze mogen het niet uitrijden. En afvoeren is onbetaalbaar. Het Nederlandse Centrum voor Mestverwaarding (NCM) voorspelt daarom veel faillissementen. “Boeren wisten dat dat zou gebeuren, maar ze deden niks!”

Lees verder »

Salland deze Week: “Wanneer dringt het nu eens tot de moderne landbouw door dat de sector niet meer uit te leggen valt”

Met acties als ‘Salland boert en eet bewust’ probeert LTO de landbouw te promoten. Agrarisch jurist Willem Bruil is daar niet zo van: “laat ze maar blij zijn wezen dat burgers lang niet alles weten van wat er omgaat op het boerenbedrijf” stelt hij. Recht praten wat krom is, keert zich op den duur tegen je. “Wanneer dringt het nu eens tot de moderne landbouw door dat de sector niet meer uit te leggen valt!”

Lees verder »

watvinnie harold overmars en willy westenenk

Talkshow Wat vinnie?: Boeren Harold Overmars en Willy Westenenk onder de indruk van elkaars aanpak

Harold Overmars uit Broekland praatte namens de jonge boeren mee over het (mislukte) landbouwakkoord en ziet zijn boerentoekomst rooskleurig tegemoet. Willy Westenenk verbouwt aan de Raarhoeksweg in Raalte hennepplanten voor de bouw en groente voor Raalte Noord.

Lees verder »

Salland deze week: Marry Hartkamp stuurt de minister een Parkinson-video-oproep om tegen glyfosaat te stemmen

Marry Hartkamp vraagt minster Piet Adema zijn poot stijf te houden als vrijdag over het landbouwgif glyfosaat gestemd wordt. Marry woont in Hoonhorst tussen de velden die met roundup gespoten worden. Maar haar kleinkinderen ook!

Lees verder »

spuiten gif

Salland deze Week: Vlaamse Parkinsonliga en Kom op Tegen Kanker willen van Parkinson af

UNICEF, milieu- en landbouworganisaties, de Vlaamse Parkinsonliga en Kom op Tegen Kanker, vragen om een totaalverbod van het landbouwgif glyfosaat.

Lees verder »

Het volk heeft gesproken: gif Round-up moet verboden worden

De Tweede Kamer heeft het kabinet opgedragen op Europees niveau het landbouwgif glyfosaat te verbieden. Glyfosaat is de actieve stof in het meest gebruikte landbouwgif ter wereld: Round-up. Je krijgt er gele velden van. LTO roept op die snel onder te ploegen om discussie te voorkomen.

Lees verder »

Recreatieplas Bussloo

“Veel te veel landbouwgif in directe omgeving grote recreatieplassen”

In natuur- en recreatieplassen zit veel te veel landbouwgif. “Alarmerende resultaten” concludeert Natuur & Milieu die er onderzoek naar liet doen. De milieuorganisatie is voor een gifbelasting. LTO deelt de conclusies van het rapport, maar het is “niet terecht om dit te presenteren als een eenzijdige verantwoordelijkheid van boeren en tuinders”

Lees verder »

Salland deze week: Stöppelhaene, eigenlijk is er geen enkele reden de oogst te vieren

Zo met het Sallands oogstfeest voor de deur is het verstandig eens te kijken naar hoe lang we eigenlijk nog kunnen oogsten. Want Stöppelhaene is feest vieren. Maar hoe bewust boert en eet Salland eigenlijk? Moeten we de oogst eigenlijk wel vieren?

Lees verder »

Stöppelhaene durft met Sallandse boer niet naar de toekomst te kijken

Traditiegetrouw wordt er met Stöppelhaene een Sallandse boer aangewezen. Die vertegenwoordigt de boerenstand, die met het Sallands oogstfeest centraal staat. Een mooie gelegenheid de blik op de toekomst te werpen. Maar Stöppelhaene kijkt achteruit.

Lees verder »

thomas oudman uit de shit de correspondent

Salland deze Week: je redt boeren en ons eten alleen maar als je met de miljarden van de overheid het ecosysteem redt

Thomas Oudman stelt in het boek ‘Uit de shit, een pleidooi voor meer boeren en minder vee’ dat het alleszins redelijk is miljarden aan de landbouwtransitie uit te geven. Maar zo we het nu doen, komt het niet goed.

Lees verder »

Rechter: Lelieteler moet stoppen met gif omdat de kans te groot is dat je er Parkinson van krijgt

De voorzieningenrechter verbiedt een lelieteler in Dinxperlo landbouwgif te gebruiken op zijn lelies. De kans dat de buren er Parkinson, Alzheimer en ALS is bewezen te groot. Nu je dat als politicus weet, ben je dan strafbaar als je desondanks wegkijkt?

Lees verder »