Verduurzaming zwembad Looermark in Bathmen van start met Leaderbijdrage

Door een eenmalige Leader bijdrage van de Europese Unie, de provincie Overijssel en de gemeente Deventer kan zwembad Looermark in Bathmen de verduurzaming aanpakken.

Interessant? Deel het artikel

Zwembad Looermark

Zwembad Looermark  in Bathmen kan van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Deventer. Het project draagt bij aan een vitaal en duurzaam Salland. Salland is één van de ruim 3.000 Leadergebieden in Europa en kan gebruik maken van de Europese middelen voor plattelandsontwikkeling. Vanaf 2016 tot nu toe ontvingen al 30 Sallandse projecten een Leaderbijdrage. Nu is er weer een project goedgekeurd met ondersteuning van DeKrachtVanSalland.

Verduurzaming zwembad Looermark

Zwembad Looermark voorziet al 50 jaar in een behoefte; de jaarlijkse bezoekersaantallen zeggen genoeg. Het groot onderhoud wordt aangegrepen om een innovatieslag te maken op het gebied van beheer van energie en chemicaliën en om bouwkundige aanpassingen aan het bad te doen. Met de aanpassingen wordt milieu- en gezondheidswinst behaald en wordt het zwembad klimaatneutraal. Veel vrijwilligers zijn betrokken bij het zwembad, en dus ook bij de uitvoering van dit project. Een activiteitencommissie gaat aan de slag met nieuwe activiteiten, aanvullend op het reguliere zwemprogramma.

Leader bijdrage

Stichting Zwembad De Looermark ontvangt een Leaderbijdrage van €100.000,- (50% EU, 25% provincie Overijssel en 25% gemeente Deventer).

Ook een projectidee starten met Leader?

Heb je een projectidee dat bijdraagt aan de versterking van het platteland en wil je meer weten over de mogelijkheden van Leader? Neem dan contact op met een van de Leadercoördinatoren:

Mireille Groot Koerkamp: telefoonnummer: (06) 22 46 61 31 of m.grootkoerkamp@olst-wijhe.nl
Giny Hoogeslag: telefoonnummer: (06) 13 48 89 37 of g.hoogeslag@olst-wijhe.nl.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *