Laatste berichten Typisch Sallands

Meer berichten

Koninklijke onderscheiding voor Anton Tijs

Burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Anton Tijs uit Luttenberg.

Lees verder »

Interview met Nico Geerlink van Plaatselijk Belang Lierderholthuis

In 2020 brandde Café D’Olde Wettering in Lierderholthuis af, dat onderdeel uitmaakte van het Dorpshuis. Met vereende krachten en hulp van provincie en Stimuland werd dit weer prachtig herbouwd.

Lees verder »

Tentje-Bandje-Biertje op de Kôle Kermse in Broekland

De tent staat, de bands zijn geregeld en het bier is onderweg. We zijn er weer klaar voor! Nog even en dan barst het feest los op het festivalterrein. Sinds 1995 heeft Broekland niet één, maar twee dorpsfeesten en we hebben even moeten wachten maar we gaan weer volle bak los.

Lees verder »

Joke Proper: Syrisch eten op rolletjes

In Olst werd een prachtig plan uitgewerkt voor ondersteuning van de inwoners van het Syrische dorp Saraqiub, de geboorteplaats van Olster schrijver en journalist Hasan Kaddour. Kunstenares Joke Proper was hier actief bij betrokken.

Lees verder »

Joke Proper: Schotland in Olst

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper uit Olst onthult hoe een van haar kunstwerken tot stand kwam.

Lees verder »

Sallanders begaan met het lot van de aardbevingsslachtoffers

Refik Köse is nog steeds niet in staat de ramp in zijn tweede moederland een plaats te geven. “Het veroorzaakt een soort gevoel in mijn lichaam waar ik niet zo goed bij kan. Aan de ene kant proberen we alles te doen om te helpen. Maar aan de andere kant hebben we steeds het gevoel dat we meer moeten doen.”

Lees verder »

‘De Sallanders’ gaan op weg naar Gambia

Op zondag 29 januari 2023 gaan “De Sallanders” op weg naar Gambia om daar, maar ook onderweg in Marokko, Mauritanië, Senegal de Sallandse vlag te plaatsen. Een Sallandse bijdrage voor dit project waarvan alle gegevens in hieronder vermeld staan staan is van harte welkom.

Lees verder »

Joke Proper: De natuur is nooit op slot

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper uit Olst wandelde bij landgoed Hoenlo in Olst. Ondertussen denkend aan een onverwachte rekening van een slotenmaker.

Lees verder »

Blauw mirakel

Columnist Marius Jaspers van Dagklad beschrijft een wat lamlendige dag.

Lees verder »

Raalte geeft ruimte aan evenementen

Gemeente Raalte gaat meer ruimte geven aan organisatoren van evenementen.

Lees verder »

Vrijwilligerscentrale Raalte verricht uitreiking Vrijwilligersprijs Overijssel

De vrijwilligersprijzen van de provincie Overijssel werden feestelijk uitgereikt aan drie individuele winnaars en een groepsproject.

Lees verder »

De geseponeerde rode kaart en het vervolg…

35 jaar geleden kreeg Jos van vriend Gerard, die scheidsrechter was in de voetbalwedstrijd SDOL- Holten, twee keer geel. Bal opgehaald uit de mais, maar teruggeschopt toen bleek dat de tegenpartij de inworp had. Dus: rode kaart aan de broek! Dat feit werd door Jos nooit vergeten en elke verjaardag herinnerde hij Gerard weer fijntjes aan dit , in zijn ogen, grote onrecht. Maar dit werd recent wel heel duidelijk uit de wereld geholpen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.