Scholieren genoten weer van Heino’s biologisch ontbijt 2023

Lekker en gezond ontbijten dat was het thema van de week, voor de 740 leerlingen van alle basisscholen; Gouden Emmer, Dolfijn,  Springplank (allen Heino), de Linde (Laag Zuthem), St. Nicolaasschool (Lierderholthuis) en St. Cyriacus (Hoonhorst).

Interessant? Deel het artikel

overesch 231114 schoolontbijt Heino

Voor het vijfde jaar op rij hebben de biologische boeren rond Heino ‘s morgens vroeg alles aangeleverd waaronder vers gebakken brood, crackers, beleg, zuivel, fruit, enz.  Ook waren er een placemats met de boerderij als thema die men kan inkleuren.

Voorafgaand aan het ontbijt is er een film vertoond die laat zien hoe biologische boeren werken.

Een goed en gezond ontbijt is van belang voor iedereen. Ten eerste is ontbijten zeer belangrijk voor het energiepeil. Voedsel is namelijk de belangrijkste energiebron voor je lichaam, je kunt het zien als brandstof  zodat je fysiek en mentaal goed kunt presteren. Maar wist je dat een goed ontbijt ook belangrijk is voor een goed humeur?

Het biologisch Schoolontbijt in Heino, Lierderholthuis, Hoonhorst en Laag Zuthem wordt mede mogelijk gemaakt door AH Van de Worp, Stichting Duurzaam Heino, Rouveen Kaas,  Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo en Boerderijwinkel Overesch.

En natuurlijk de deelnemende boeren: Aver Heino melkvee, Besten Melkvee, Braakman varkens en melkvee, Neimeijer varkens, Reimert varkens, Bosch varkens, Kleinlangevelsloo schapenhouderij, Hofmeijer melkvee, Kleinlangevelsloo melkvee en Overesch varkens/akkerbouw/tuinbouw.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.