Berichten over: Van Remmen UV Technology

Als je lelies mag telen tegen uitspoelen van stikstof naar grondwater, dan gaat er iets heel verkeerd!

In Nederland mag je lelies gebruiken als gewas om te voorkomen dat een teveel aan stikstof uitspoelt naar het grondwater. Maar lelies is het gewas waar het meeste gif op moet! Het is een veel gezien gewas in Salland. Urgenda stuurde een brandbrief naar Den Haag.

Lees verder »

Vind jij een schone IJssel ook belangrijk? Sluit dan aan bij afzaktocht voor een schone rivier!

127 kilometer roeien voor een Schone IJssel. Dat doen sloeproeiers uit Deventer, Hattem en Zwolle om aandacht te vragen voor een gezonde en drinkbare IJssel. Op 22 en 23 september roeien zij van Rheden naar Kampen. Op meerdere plekken meren ze aan en is er een feestelijk programma.

Lees verder »

Rotary Water Festival: samen werken aan voldoende, veilig en schoon water

We stevenen af op een wereldwijde watercrisis, met grote humanitaire, economische en ecologische gevolgen. Toch kunnen we samen het tij nog keren. Om daaraan bij te dragen organiseert Rotary op 8 juli het Water Festival, waar inspirerende sprekers en experts, in een ontspannen en hoopvolle sfeer, vertellen over de urgentie én de oplossingen.

Lees verder »

Extra filter op je kraan voor beter drinkwater, goed idee?

Influencers op Instagram promoten massaal het gebruik van filters. Niet voor foto’s dit keer, maar voor kraanwater. Een extra filter op je kraan zou namelijk zorgen voor veiliger en gezonder drinkwater. Klopt dit? En wat voor filter zou je dan moeten gebruiken? Research & Development manager Kaspar Groot Kormelinck van Van Remmen UV Technology uit Wijhe legt het uit.

Lees verder »

Energietip: gebruik geen drinkwater als je geen drinkwater nodig hebt

Ons drinkwater is zo goedkoop, we spoelen er zelfs de wc mee door… Dat kan ook wel anders hoor!

Lees verder »

Wat moet je met je kraanwater?

Van Remmen UV Technology uit Wijhe houdt zich bezig met (drink)waterbehandeling en publiceert regelmatig interessante artikelen op HierInSalland.

Lees verder »

Microplastics en microverontreinigingen

Van Remmen UV Technology in Wijhe is een gerenommeerd bedrijf op het gebied van waterbehandeling. Op dit moment zijn zij ondermeer bezig met een project over de bestrijding van microplastics.

Lees verder »