Rotary Water Festival: samen werken aan voldoende, veilig en schoon water

We stevenen af op een wereldwijde watercrisis, met grote humanitaire, economische en ecologische gevolgen. Toch kunnen we samen het tij nog keren. Om daaraan bij te dragen organiseert Rotary op 8 juli het Water Festival, waar inspirerende sprekers en experts, in een ontspannen en hoopvolle sfeer, vertellen over de urgentie én de oplossingen.

Interessant? Deel het artikel

Van Remmen 230615 water kind

Zonder water geen leven. Toch zien we wereldwijd een groeiende watervervuiling, uitdroging en overstroming. Dat leidt tot mislukte oogsten, ziekten en conflicten in kwetsbare gebieden. Maar ook in Nederland staat de natuur, ons drinkwater en zelfs onze gezondheid onder druk. Wat staat ons te wachten als we zo doorgaan? En nog belangrijker: wat kunnen we zelf doen om nu verandering te brengen of de gevolgen te beperken?

Rotary grijpt haar 100-jarig bestaan aan om zoveel mogelijk aandacht te vestigen op de waarde van water, met een speciaal Water Festival. Een serieus onderwerp, in een feestelijk jasje.

(tekst loopt door onder afbeeldingen)

 

Wat kun je verwachten?

Het Water Festival staat garant voor goede muziek, lekker eten, drinken en gezellige mensen. Maar ook voor inspirerende sprekers en experts die hun verhaal delen. Zo vertelt Vice Admiraal buiten dienst Ben Bekkering over het belang van water in conflicten en het bereiken van (wereld)vrede. Wetenschapper Li An Phoa neemt je mee in haar missie om onze rivieren weer drinkbaar te maken. Naast de twee lezingen zijn er workshops en geven experts je concrete adviezen om zelf thuis een verschil te maken in watergebruik en duurzaamheid. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, er zijn spelletjes en ze kunnen proefjes doen met water. Zo werken we op een leuke, interactieve manier aan bewustwording voor het belang van schoon en veilig water.

Zelf bijdragen aan een oplossing

Tijdens het festival zamelen we geld in om toekomstige waterprofessionals uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië een studiebeurs voor een masteropleiding aan de IHE Delft (de grootste ‘wateruniversiteit’  ter wereld) te bieden. Rotary Nederland geeft al sinds 2012 scholarships aan deze studenten, waarvan er inmiddels al zo’n 150 zijn afgestudeerd. 150 belangrijke professionals die overal ter wereld bijdragen aan het oplossen van waterproblematiek. Bezoekers kunnen door het kopen van kaartjes voor de lezingen, producten, deelnames of donaties ook bijdragen aan de studiebeurzen.

Meer weten of meedoen?

Het Rotary Water Festival is gratis toegankelijk, op 8 juli, tussen 12.00u en 17.00u bij Op Duur in Den Nul. Kom de hele dag meevieren, of combineer met een mooie fiets- of wandeltocht door de Sallandse natuur. Voor de lezingen van Li An Phoa en Ben Bekkering vragen we een kleine vergoeding, meld je aan via UtHuus.

Jongeren zijn de toekomst, dus ben je onder de 30 jaar, dan zijn de lezingen gratis bij te wonen. Wil je meer weten over het festival, of wil je als deskundige meedoen aan het festival? Neem dan contact op via waterfestival@rotaryraalte.nl.

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *