Energietip: gebruik geen drinkwater als je geen drinkwater nodig hebt

Ons drinkwater is zo goedkoop, we spoelen er zelfs de wc mee door… Dat kan ook wel anders hoor!

Interessant? Deel het artikel

pxhere water 221203

Een druppende kraan repareren, iets minder douchen, een regenton, we schreven er vorige week over, maar het haalt het allemaal niet bij grootschalig opvangen van je regenwater en dan je huis zo instellen dat je dat water gebruikt voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de wc.

In België is het al verplicht water her te gebruiken daar waar kan. In sommige steden van Nederland is het inmiddels ook al opgenomen in het bouwbesluit. In ons land blokkeert de politiek slimme vooruitgang. Dan moeten we het zelf maar doen.

Vooral bij nieuwbouw kan dat heel makkelijk. Maar ook bij bestaande bouw is er veel mogelijk. Waar het op neer komt is dat je regenwater opvangt in kratten en dat je vanuit die kratten het water hergebruikt.

Hergebruik van water heb je op diverse niveaus:
– je wc er mee door spoelen, daar heb je nie al te hogen water-eisen voor nodig.
– je was er mee doen of het gebruiken voor de afwasmachine, dan worden de eisen al iets hoger.
– als je je met regenwater doucht liggen de veiligheids- en gezondheidseisen al iets hoger.
– als je regenwater hergebruikt voor consumptie zijn de eisen die je er aan stelt het hoogst.

Mijn Waterfabriek
MijnWaterfabriek in Hardenberg heeft voor al die stappen goede oplossingen. En ook de kennis in huis wat er mag en wat er niet mag. Je kunt er vanuit gaan dat het water steeds duurder wordt. Wat we ook al zeker weten is dat het steeds moeilijke wordt grondwater na landbouw en industrie gifvrij te krijgen. Dus waarom zou je niet alvast een stap voorwaarts maken als zich de kans door bouw of verbouw voordoet.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *