Berichten over: Ulebelt

Vergroen je tuin, stap voor stap met de Deventer Duurzaamheidscentrum

Uit omzetcijfers van Tuinbranche Nederland blijkt dat steeds meer Nederlanders hun tuin vergroenen (NOS, 22 april). Groene tuinen zorgen voor meer koelte tijdens warme dagen, maar zijn ook erg goed voor de biodiversiteit en de afvoer van regenwater!

Lees verder »

Schooltuinfestijn bij Ulebelt in Deventer

Op 3 april organiseren De Ulebelt, Natuur en Milieu Overijssel en Jong Leren Eten een schooltuinfestijn onder het motto “Voedseleducatie is nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven!” 

Lees verder »

Laatste kans op gratis boompjes in Deventer op 16 december

Op zaterdag 16 december 2023 organiseert de Ulebelt de laatste ‘Babybomen Uitdeeldag’ van dit jaar in Deventer. Wie een of meer boompjes wil halen, kan zich aanmelden voor een tijdslot. Er kunnen geen garanties geboden worden want op is op. Dit moet leiden tot 10.000 boompjes erbij voor deze Grote Vergroeningsactie.

Lees verder »

Willy Boogaard: Aanschuiftafel Ulebelt

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door en mail naar willy@willyboogaard.nl.

Lees verder »

Grote Vergroeningsactie Deventer en Olst-Wijhe 10.000 boompjes en struiken erbij

In november start de Grote Vergroeningsactie Deventer/ Olst-Wijhe. Bewoners van deze gemeenten kunnen zich aanmelden voor gratis zaailingen van boompjes of voor een haag met korting.

Lees verder »

Plantactie Groene Loper Deventer verlengd

De Plantactie van de Groene Loper Deventer is verlengd. Klimplanten en bloembollen bestellen met 40-50 procent korting, dat kan nu tot en met 11 september. Vanwege de vakantie wisten veel mensen niet van de actie af. Om iedereen de kans te geven om te bestellen is de actie verlengd.

Lees verder »

Plantactie Groene Loper Deventer tot 21 augustus Van boven en onder ✅ GOED  

Klimplanten en bloembollen bestellen met 40-50 procent korting. Dat kan nog tot 21 augustus via de Plantactie van de Groene Loper Deventer.

Lees verder »

De Ulebelt zoekt bomenredders: Babybomenactie in Deventer en Olst   

Vanaf eind oktober zijn er Babybomendagen in Deventer en Olst. Iedereen die zin heeft om samen een dagje te ‘aarden’ en bij wil dragen aan vergroening, kan zich opgeven als ‘bomenredder’. De organisatie is in handen van de Ulebelt.

Lees verder »

Start Sallandse babybomenactie in Deventer: gratis bomen voor een groene stad

De Ulebelt zoekt tuinbezitters en terrein-eigenaren die plek hebben voor een boom. Daarvoor biedt ze zaailingen aan, jonge boompjes van allerlei soorten, uit de buurt.

Lees verder »