Schooltuinfestijn bij Ulebelt in Deventer

Op 3 april organiseren De Ulebelt, Natuur en Milieu Overijssel en Jong Leren Eten een schooltuinfestijn onder het motto “Voedseleducatie is nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven!” 

Interessant? Deel het artikel

ulebelt 240224 jongetje schooltuin

Op woensdagmiddag 3 april organiseren Jong Leren Eten Overijssel en Natuur en Duurzaamheidscentrum de Ulebelt in Deventer het Schooltuinfestijn. Voor leerkrachten in het basisonderwijs, schoolbestuurders en gemeentefunctionarissen zijn er boeiende workshops over moestuinieren op school.

Hannelore Börger, Jong Leren Eten Makelaar: “Het is belangrijk dat kinderen leren waar eten vandaan komt, en wat gezond is voor jezelf en je omgeving. Moestuinieren leent zich daar perfect voor. Voedseleducatie is namelijk nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven.” Het Schooltuinfestijn gaat vooraf aan de week van de schooltuin (8 t/m 12 april).

De middag bij de Ulebelt bestaat uit twee workshoprondes. Leerkrachten kunnen kiezen voor de sessies Moestuinieren in potten en bakken, Eetbaar groen op je schoolplein, Koken uit de moestuin, Moestuinieren in volle grond en een workshop over het lesmateriaal bij de film “De Schooltuin”.

Voor schoolbestuurders en gemeenteambtenaren is er een speciale sessie over het stimuleren, opstarten en structureel inbedden van schooltuinen. En uiteraard is er voldoende tijd om onder het genot van een heerlijke moestuin groentesoep eigen ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden

Het schooltuinfestijn vindt plaats op woensdagmiddag 3 april van 16.00 tot 18.00 bij de Ulebelt, Maatmansweg 3 in Deventer. Meld je snel aan en ontdek nieuwe perspectieven voor een groene en gezonde school!

Meer informatie en aanmelden via deze link

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.