Willy Boogaard maakt een heerlijke Indiase omelet als voorschot op de aanschuiftafel

Op de kerstmarkt van De Ulebelt in Deventer pakte onze vegetarische kok Willy Boogaard uit met Indiase omelet. Een opstapje naar de uitschuiftafel die voortaan wekelijks gehouden wordt.

Interessant? Deel het artikel

kerstmarkt ulebelt

Met een super vol geladen karretje achter mijn fiets beweeg ik mij richting de kerstmarkt van De Ulebelt in Deventer. Zou ik genoeg eten bij mij hebben en hoe zal het gourmetstel het doen in de koude wind? En dan zie ik mijn kookmaatjes met vragende blikken en in mum van tijd staat de kraam en waaien heerlijke geuren over de kerstmarkt. De proeverij kan beginnen!

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door en mail naar willy@willyboogaard.nl.

Petra schilt behendig de uien, Gabor snippert de uien als een professionele kok en Sander zorgt voor het ontbrekende keukengereedschap. Ondertussen komen de eerste nieuwsgierige mensen naar ons toe. ‘ Ja, jullie mogen hier gratis proeven’. Een beetje gespannen kijken we naar de eerste proevers, maar hun reactie is heel positief. Ze nemen nog een Indiase pannenkoekje!

We zijn de afgelopen maanden een echt kookteam geworden. Het is altijd een verrassing wie er op donderdag komen. De laatste keer hadden we een volle bak van 20 personen.

Op donderdag starten we met een rondje door de tuin. We oogsten verschillende groente. De prei zit best diep in de grond en trekken we voorzichtig uit de grond. Je ruikt meteen de frisse geur. De laatste goudsbloemetjes plukken we voor het toetje. Daarna tijd om op te warmen met een bakkie leut en gauw aan de slag met wassen en snijden van de groente.

Iedere week een aanschuiftafel

Vanaf 9 januari gaan we elke donderdag om 17:30 de aanschuiftafel bij de Ulebelt verzorgen. We hopen hierdoor een gezellige, smakelijke en gezonde maaltijd te serveren voor iedereen die het fijn vindt om met anderen samen aan een tafel te eten. En voor mensen met dieetwensen: de maaltijd is vegan en kan ook glutenvrij!

Het recept van de Indiase omelet

INDIASE OMELET/PANNENKOEK MET KIKKERERWTENMEEL

(4 personen – 8 pudla ‘s)

Wat gaat erin?

  • 1 1/2 kop (135 g) kikkererwtenmeel
  • 1/2 theelepel baksoda (of 1 theelepel bakpoeder)
  • 1/2 theelepel kala namak (speciaal zout)
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 1 1/2 kop (360 ml) water
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • 3 koppen fijngesneden groente, bv erwten, wortel, ui

Wat moet je doen?

  1. Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout en de specerijen in een kom. Voeg geleidelijk het water en het limoensap toe en roer met een garde tot een dik glad beslag.
  2. Doe nu de fijngesneden groente erbij en roer even door, zodat ze goed door het beslag gemengd zijn.
  3. Verwarm een grote koekenpan enkele minuten voor op laag tot middenlaag vuur tot hij goed warm is. Giet er een scheutje olie in en laat dat goed over de bodem van de pan uitlopen.
  4. Je kunt nu kiezen of je grote of kleine pudla’s wilt bakken. Voor kleine pudla’s schep je drie hoopjes beslag van halve pollepel in de pan en drukt die een beetje plat tot het ronde pannenkoekjes zijn van één à anderhalve centimeter dik. Als je liever een grote pudla maakt schep je anderhalve pollepel beslag in het midden van de pan en smeert dit uit tot een dikke koek die bijna de hele bodem van de pan bedekt.
  5. Laat de pudla enkele minuten rustig bakken tot de onderkant mooi bruin is en de bovenkant een beetje begint te stollen. Draai hem om en laat ook de andere kant nog enkele minuten bakken tot ook die goudbruin is.

Tip: serveer met yoghurtsausje (raita)

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden