Vergroen je tuin, stap voor stap met de Deventer Duurzaamheidscentrum

Uit omzetcijfers van Tuinbranche Nederland blijkt dat steeds meer Nederlanders hun tuin vergroenen (NOS, 22 april). Groene tuinen zorgen voor meer koelte tijdens warme dagen, maar zijn ook erg goed voor de biodiversiteit en de afvoer van regenwater!

Interessant? Deel het artikel

DCD 240507 bloemen

Tijdens de Groen tuinieren workshop op 21 mei in het Duurzaamheidscentrum leer je hoe je een mooie, biodiverse, maar bovenal groene tuin maakt!

Begin deze maand was het al duidelijk merkbaar, we gaan dit jaar weer warme periodes meemaken in ons land. In de warmte was duidelijk te merken op welke plekken je wel en op welke plekken je geen verkoeling kon vinden. Viel het jou ook op dat er meer warmte was in betegeld stedelijk gebied?

Een groene tuin werkt verkoelend, ideaal voor de warme zomerdag!

Een belangrijk onderdeel van een groene tuin is de aarde waarin je de planten plaatst. Om uit te zoeken hoe de aarde uit hun tuin is nemen deelnemers aan de workshop een (jam)potje met tuinaarde uit hun tuin mee, aan de hand van een paar leuke testjes komen ze er tijdens de workshop achter wat de kwaliteit van hun tuin(aarde) is.

Wil jij meer leren over hoe je op een groene en duurzame wijze kan tuinieren? Leer het tijdens de gratis workshop van het Duurzaamheidscentrum en de Ulebelt op 21 mei in de Stadsetalage, Grote Kerkhof 1, Deventer.

Daar is tevens de expositie van het Duurzaamheidscentrum gevestigd. Wil jij naast de workshop meer leren over Duurzaamheid en biodiversiteit? Kom dan langs! We zijn geopend van woensdag t/m zaterdag tussen 11:00-17:00 en vertellen je graag meer.

Let op: Aanmelden is verplicht en kan via deze link

Duurzaamheidscentrum Deventer

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.