Berichten over: natuur

agnes wilde bloemen

’t Natuurlijk Huus: Oorspronkelijke natuur, onkruid en wilde bloemen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de zogenaamde wilde natuur.

Lees verder »

wat doet de natuur oktober kastanje

Wat was er in oktober in de natuur? Gelukkig hebben we de foto’s nog!

“Zo veel mooie foto’s, daar zouden we een kalender van moeten maken” zeiden de natuurliefhebbers in de Salland Zoemt app. Nou, dan maken we iedere maand toch al vast een overzicht?

Lees verder »

zwaluw, skelet

Wat doet de natuur nu dan! Zwaluwen ruimen hun nest op

De natuur kan zich alleen maar nieuw leven permitteren omdat ze zichzelf afsterft. Voor bomen en planten is het dat meest zichtbaar. Boven de grond sterven ze af of laten ze het blad vallen. Dieren houden rekening met de dood: als ze veel nakomelingen krijgen, komt dat omdat er veel jongen het niet overleven.

Lees verder »

Recensie: Vogels van Europa, allemaal uitgebreid in woord en beeld

Vogels van Europa, een naslagwerk om na die bos-, uitwaarden-, of plattelandswandeling terug te zoeken wat je zag, of voor erbij als je wil weten wat er in je achtertuin zit.

Lees verder »

Met open oog: Natte voeten op het Boetelerveld

Het water is weer iets aan het dalen. Maar wat heeft het hoog gestaan. Eerder ging je dan vooral naar de uiterwaarden van de IJssel kijken. Maar omdat het water nu langer vastgehouden wordt ‘in het gebied’ staat het ook op andere plaatsen blank. Diny Heidenrijk nam samen met haar fototoestel een kijkje op het Boeterveld.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Veerkrachtige natuur

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Tussen het vrijwilligerswerk door heeft Sjaak ook vandaag weer oog voor de natuur.

Lees verder »

Een eigen weiland is een droom, maar er komt wel wat bij kijken!

Het boek ‘De wei, het ritme van een landje’ is het verhaal over het natuurvriendelijk beheren van een eigen weilandje. Een prachtig boek in de traditie van de Engelse natuurschrijvers.

Lees verder »

Leonieke Kruit hoort de mussische taal in de achtertuin

Leonieke Kruit wil met de mussen in de tuin kunnen communiceren.

Lees verder »

Massale bomenkap op het Boetelerveld….. waarom??

Wie nu over Natura-2000 gebied het Boetelerveld in Mariënheem loopt treft er een grote kaalslag aan. Er liggen grote stapels boomstammen, overal liggen rijplaten en je kunt duidelijk zien dat het bos flink uitgedund is….

Lees verder »