Berichten over: Energietransitie

Miljarden subsidie voor zonnepanelen op zwakke daken en natuurinclusieve zonneparken

De overheid maakt extra geld vrij om zonnepanelen op zwakke daken mogelijk te maken en om zonneparken zo in te richten dat er rekening met de natuur gehouden wordt.

Lees verder »

Salland deze week: Raalte kan energieopdracht per dorp helemaal niet waar maken

Ieder dorp verplicht stellen zijn eigen energietransitie vlot te trekken, dat kan Raalte helemaal niet waarmaken. En dat de gemeente de optie wind al die jaren genegeerd heeft, krijgt ze nu als een boemerang terug.

Lees verder »

Stormloop op zonnepanelen en batterijen kan dwangarbeid in China en Congo verergeren

De stormloop op zonnepanelen en batterijen door de hoge energieprijzen kan de hoeveelheid dwangarbeid in China en Congo verergeren. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit van Nottingham in een nieuwe studie.

Lees verder »

Hoe gaat Salland met die hoge energieprijzen om? Dick Mars vergelijkt het in Canada

Dick Mars legt uit wat hij doet om energie te besparen en maakt een interessante vergelijking met Canada, waar hij recent was.

Lees verder »

Gerben Groenewegen: Afkickverschijnselen

Gerben Groenewegen vraagt zich af wat wij nu direct kunnen doen om minder afhankelijk van Russische energie- import te worden.

Lees verder »

Democratisering van verduurzaming op lokaal niveau van groot belang

De wereldvreemde houding van Forum voor Democratie met betrekking tot verduurzaming is aanleiding tot veel meer aandacht hiervoor bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder »