Berichten over: Biodiversiteit

agnes wilde bloemen

’t Natuurlijk Huus: Oorspronkelijke natuur, onkruid en wilde bloemen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de zogenaamde wilde natuur.

Lees verder »

Bewoners Fonteinkruid in Deventer scheppen bloeiende oase

Bewoners maakten een biodivers paradijsje in een woonwijk in Deventer.

Lees verder »

Dien nu je plan in om de biodiversiteit in je omgeving te herstellen

Heb jij een goed idee om samen de biodiversiteit in jouw omgeving te herstellen? Dien dan een projectvoorstel in bij ons ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds! Het Innovatiefonds stimuleert innovatieve vormen van samenwerking tussen burgers en…

Lees verder »

Van ’t Natuurlijk Huus: Kan de aarde zonder de mens?

Columnist Agnes Heethaar vraagt zich af op welke manier we het menselijk gedrag weer in balans kunnen brengen met de natuur.

Lees verder »

Provincie Overijssel stelt grond beschikbaar om bomen te planten – en jij kunt deze grond gebruiken

Overijssel wil een miljoen bomen planten. Of laten planten, want de samenleving wordt gevraagd mee te doen.

Lees verder »

Marketing truc van  Syngenta voor de teelt van kleinere groenten om voedselverspilling tegen te gaan

Deze week stond er een artikel in het ledenblad Oogst van LTO Nederland. Het ging over het aankondigen van een nieuwe soort broccoli. Onder het mom van minder voedselverspilling brengen zij een broccoli met minder steel en dunne roosjes.  Laten we daar niet intrappen.

Lees verder »

Het Natuurlijk Huus in Raalte bestaat 12,5 jaar. Tijd voor een boek

Het Natuurlijk Huus bestaat 12 1/2 jaar, een mooi moment om een boek uit te geven over hoe deze bijzondere plek tot stand kwam, wat deze biedt en over de levensvisie van de bewoners, Agnes Heethaar en Harrie Kiekebosch.

Lees verder »

Meten- Weten: Petitie aan de informateur voor een gezond platteland

Plattelandsbewoners laat u horen! Op dit moment wordt er onderhandeld over een regeerakkoord. We staan op een cruciaal moment: gaan we door met de industrialisering van het platteland? Of slaan we af naar een gezond…

Lees verder »

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug wordt voortgezet

De provincie Overijssel is trots op het uitgestrekte heidelandschap in Overijssel. Daar horen vele planten en dieren bij zoals het korhoen. De provincie laat ook de komende 5 jaar korhoenders uit Zweden bij plaatsen op…

Lees verder »

Tweede Kamer heeft 4 moties aangenomen over biologische landbouw en voeding

Volgens vaksite BioNext heeft de Tweede Kamer zojuist vier moties aangenomen ter bevordering van de biologische landbouw en voeding. Motie van D66 en en CDA De brede politieke steun is een doorbraak voor de sector….

Lees verder »

Richard Huijsmans: VEGA en NIVEA

Richard Huijsmans houdt in een nieuwe bijdrage veel mensen een spiegel voor: Ik word de laatste tijd een beetje onpasselijk bij het woordje “vega”, dat te pas en te onpas voorbij komt. Ik krijg steeds meer het gevoel dat een ander gaat bepalen wat goed voor mij is.

Lees verder »

Agnes Heethaar: Hebben we recht op natuur? We hebben in elk geval een plicht

Natuurorganisaties hebben een manifest opgesteld onder de titel ‘Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving’. Opinie in Salland vraagt zich af wat jij daar bij denkt. Agnes Heethaar koppelt rechten ook aan plichten. Door Agnes…

Lees verder »