Nieuwe projecten van LEADER

LEADER heeft weer diverse projecten in Salland in gang kunnen zetten.

Interessant? Deel het artikel

Annahuis Raalte
Annahuis Raalte
Salland heeft weer Europees LEADER-geld om nieuwe initiatieven in onze regio mogelijk te maken. LEADER is onderdeel van het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling (POP3). Dit programma wordt uitgevoerd van 2015 tot en met 2020, met een uitloop tot en met 2022. 

LEADER richt zich op de economische, ecologische en sociale versterking van het platteland. Heb jij een projectidee waar Salland wat aan heeft? Dan kun je je idee alvast bespreken. Misschien komt jouw idee in aanmerking voor een Leaderbijdrage. Kijk voor meer informatie op onze website.

Projecten

Van schoolplein naar buurtplein Okkenbroek

Vrijdag 3 juni werd het Buurtplein in Okkenbroek feestelijk geopend. Het schoolplein is omgebouwd tot een prachtig buurtplein en is een buitenontmoetingsplek voor alle inwoners van het dorp. Lees meer.

NaoberLOOkaal geopend

Op 20 mei was de officiële opening van NaoberLOOkaal in Loo. De gemeenschap van Loo realiseerde een toekomstbestendig buurthuis dat geschikt is voor rolstoelgebruikers. Lees meer.

25 initiatieven ontvangen bijdrage via KrachtvanSalland-cheque

Dit voorjaar konden inwoner(s) van Salland met kleinschalige initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken een bijdrage aanvragen: de KrachtvanSalland-cheque. In 2022 kregen 25 initiatieven een bijdrage toegekend. Lees meer.

Verbouwing Annahuis van start met Leaderbijdrage

Het Annahuis in Raalte krijgt een eenmalige Leaderbijdrage voor de uitbreiding en verduurzaming van het ontmoetingscentrum. Lees meer.

Leaderbijdrage voor Diepenveense Sportclub

De Diepenveense Sportclub DSC krijgt een eenmalige Leaderbijdrage voor de aanpassing van de sportaccommodatie. Met deze investering worden het clubhuis en de faciliteiten duurzaam, toekomstgericht en aantrekkelijk voor jong en oud. Lees meer.

Agri & Food Symposium Stöppelhaene ‘Hoe kan het anders?

De agri en food sector zit in een steeds veranderende markt en dit roept vragen op. Hoe buig je uitdagingen om naar kansen? Hoe ga je aan de slag met het verdienmodel van jouw bedrijf? Op 26 augustus gaan we hierover in gesprek tijdens het Agri & Food Symposium van Stöppelhaene ‘Hoe kan het anders?’. De uitnodiging ontvang je via de mail. Lees meer.

Visie De Kracht van Salland

In het voorjaar organiseerden we een aantal bijeenkomsten onder de noemer Reuring in Salland om input te krijgen voor de visie van De Kracht van Salland.

Momenteel wordt de laatste hand aan de visie gelegd. Op maandag 10 oktober 2022 leggen we de visie nog eens aan je voor om te kijken of we alles goed hebben verwoord en of we niets vergeten zijn. Wordt vervolgd.

Durf te vragen, ook in Salland

Met De Kracht van Salland willen wij mensen met elkaar verbinden, elkaar inspireren of elkaar helpen met een activiteit, initiatief of project. Hiervoor organiseren wij 4 keer per jaar een Sallandcafé met verschillende thema’s waar je anderen kunt ontmoeten. Maar, waar je ook op de zeepkist in het kort jouw idee kunt presenteren. Een andere mogelijkheid is om je vraag te laten plaatsen op www.dekrachtvansalland.nl. Zo kunnen anderen je vraag zien. Omschrijf in 5 zinnen je idee of vraag. Vermeld je mailadres zodat mensen kunnen reageren. Wie weet ontstaat er dan wel een prachtig initiatief in Salland dat je samen met anderen uitvoert! Je kunt hiervoor mailen naar webredactie@deventer.nl.

Aanhaken

Haak aan bij LEADER De Kracht van Salland. Mail of bel LEADER-coördinator Mireille Groot Koerkamp via m.grootkoerkamp@olst-wijhe.nl of telefoonnummer 06 – 22 46 61 31. Je kunt ook contact opnemen met LEADER-coördinator Giny Hoogeslag via g.hoogeslag@olst-wijhe.nl of telefoonnummer 06 – 13 48 89 37.

LEADER Salland: Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.
Europa investeert in zijn platteland.

 

 

 

 

 

 

Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.