Laatste weekend IJsselbiënnale

Zullen we dit laatste weekend nog éénmaal samen de kunst en het landschap induiken? Er is nog genoeg te beleven. Van verdwalen tot falen onder begeleiding van kunstenaars, podiumkunsten op de IJsseloevers, een muzikale reis langs de IJsselcentrale Harculo en toosten op 100 dagen IJB23! Zien we je dit weekend langs de IJssel?

Interessant? Deel het artikel

IJsselbiennale 230724 actiebeeld

De IJsselbiënnale loopt helaas ten einde, maar er zijn dit weekend nog veel leuke en interessante activiteiten langs onze mooi(st)e rivier.

Festival Oeverloos

15-9, 16-9 en 17-9: Koelhuis Zutphen
Een internationaal (buiten)theaterfestival met verschillende bijzondere theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. En dat allemaal in de prachtige omgeving van Hanzestad Zutphen, de Noorderhaven en de uiterwaarden van de IJssel. Geschikt voor alle leeftijden! Voor meer informatie ➝

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Masterclass ‘Fail Harder’

16-9: met Wouter Klein Velderman, Centrale Harculo
Tijdens de masterclass ‘Fail Harder’ onderzoek je samen met kunstenaar Wouter Klein Velderman hoe je beter kan worden door hard en onophoudelijk te falen. Onder begeleiding van de kunstenaar ga je samen met de andere deelnemers werken aan een gezamenlijke collage van reststukken materiaal. Ondanks dat falen de norm is, wordt het eindwerkstuk perfect! Voor meer informatie ➝

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Concert Engine Off van de erfgoedparade

16-9 en 17-9: Centrale Harculo
Een muzikale reis door de IJsselcentrale Harculo. Het landschap langs de IJssel, de architectuur van de voormalige energiecentrale Harculo en het kunstwerk van James Beckett zijn het decor voor een bijzonder concert. Met een concertpianist, en fluitist, een mimer en 3 ontdek je het landschap en de grillige architectuur van de IJsselcentrale via je oren. Voor meer informatie ➝

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

IJB-Special ‘Waar Ben Ik’

17-9: met Claude Cattelain
Tijdens de IJB-Special ga je onder begeleiding van de kunstenaar verdwalen langs de IJssel. Al wandelend ontdek je zijn werk. Want een wandelaar, dat is hoe hij zichzelf ziet. Samen worden we onderdeel van zijn performance. Hoelang zullen we onderweg zijn? Voor meer informatie ➝

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Toasten op 100 dagen IJB

17-9: Centrale Harculo
Drink een drankje en praat na over de IJsselbiënnale 2023 samen met directeur Mieke Conijn en curator Koen Bril. Van 17:00-18:30. Wees van harte welkom!

Nog niet gezien?

Doen, dit weekend kan het nog! PUSHING A WAVE, PART III (WHO’s THAT LAMENTING AT MY DOOR?)
De installatie van Thijs Ebbe Fokkens is een kunstwerk voor wie durft. Gelukkig zijn onze suppoosten er alle dagen om bezoekers veilig het werk te laten betreden. En wat is het de moeite waard! Thijs Ebbe Fokkens speelt in zijn werk met de desolate, vervreemdende en overweldigende sfeer van de Dierense sluis die hij transformeert tot een mystieke plek. Terwijl het verkeer van de N348 boven je hoofd raast, op steenworp afstand mensen onverstoorbaar doorgaan met het alledaagse, staat hier de tijd even stil. Thijs wil in zijn kunstwerk gevoelens van rouw oproepen en brengt tegelijkertijd hoop. Hij biedt ons een rite de passage, alsof hij wil zeggen: het is nooit te laat. We kunnen omgaan met verlies en verandering door zélf drastisch te veranderen. Met dit werk als katalysator.
Het volgende werk in zijn serie, ‘Pushing a wave, part IV’ en is tot en met 29 oktober te zien bij INTO NATURE.

 

Website IJsselbiënnale

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.