Berichten over: IJsselbiënnale

De voorbereidingen voor de IJsselbiënnale 2025

Met de uiterwaarden vol van het winterse hoge water, zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de IJsselbiënnale 2025. We denken na over een toekomstbestendig scenario. En dat is leuk en geeft energie! Ook is onze eerste IJsselbiënnale stagiaire begonnen. Marieke van Zwoll (student Van Hall Larenstein) onderzoekt of en hoe we alle informatie die de kunstenaars en onze partners over de IJsselvallei verzamelen toegankelijk kunnen maken en houden voor iedereen. Een bron van informatie, een ‘IJsselbron’.

Lees verder »

De IJsselbiënnale 2023 zit er weer op

We kijken terug op een mooie IJsselbiënnale-zomer. De laatste weken zijn de kunstenaars en wij druk bezig geweest met het afbouwen van alle kunstwerken uit de buitententoonstelling. Op de meeste plekken is het weer helemaal als voor die tijd, op andere plekken zie je in het gras of door nieuw ontstane begroeiing nog contouren van een kunstwerk. Dat laatste zie je bijvoorbeeld op de plek van het kunstwerk van Martine van Lubeek in Zutphen, de mossen zijn om haar werk op het beton gegroeid. Zoals wij vaker zeggen: de kunstwerken laten echo’s achter in het landschap.

Lees verder »

Arend- Jan Loozeman: De laatste middag in de – ongrijpbaar – IJsselbiënnale

Hier in Salland columnist Arend- Jan Loozeman beleeft de laatste middag …de laatste zondagmiddag …de laatste dag van de kunstroute IJsselbiënnale. De tonen van Em’kal kloppen en tikken nog door. Maar niet voor lang meer. Ik zit mij af te vragen wat voor tonen na vandaag te horen zullen zijn in dit pand …in een voormalig bedrijfspand …in het Senzora-pand in Deventer.

Lees verder »

Laatste weekend IJsselbiënnale

Zullen we dit laatste weekend nog éénmaal samen de kunst en het landschap induiken? Er is nog genoeg te beleven. Van verdwalen tot falen onder begeleiding van kunstenaars, podiumkunsten op de IJsseloevers, een muzikale reis langs de IJsselcentrale Harculo en toosten op 100 dagen IJB23! Zien we je dit weekend langs de IJssel?

Lees verder »

Wortels van oude beuken Broekland afgebeeld in kunstwerk

Onder de titel Grondtonen stelt IJsselbiënnale 2023 de aarde, bodem en grond centraal. De vraag daarbij is: Dwingen wij de aarde te leveren wat wij willen, of zijn we in staat te luisteren naar wat de bodem ons vertelt? 

Lees verder »

Nieuws IJsselbiënnale augustus 2023

Deze zomer kun je weer op vele kunstgebieden volop genieten van de IJsselbiënnale. Lees hier meer!

Lees verder »

IJsselbiënnale 2023 duikt de grond in

De manifestatie IJsselbiënnale duurt nog tot t/m 17 september 2023 in de IJsselvallei.

Lees verder »

Je bent oud maar niet vervallen

Arend- Jan Loozeman schrijft weer een mooie column met prachtige foto’s over vervallen industrieel erfgoed in Deventer onder het motto ‘Hier in Salland is er nieuw en oud, is er blijvend maar ook vervallen……’

Lees verder »

Vier routes van DwarsDoorSalland onderdeel van IJsselbiënnale

DwarsDoorSalland is met vier routes goed vertegenwoordigd op de IJsselbiënnale. De tweejaarlijkse kunstexpositie in de IJsselvallei is eigenlijk ontworpen voor fietsers. Maar langs routes van DwarsDoorSalland in de buurt van de IJssel zijn zoveel kunstwerken te zien, dat de organisatie besloten heeft deze routes ook op te nemen in hun programma.

Lees verder »

Nieuws van de IJssel Biënnale

De IJsselbiënnale 2023 vindt plaats van 17 juni t/m 17 september 2023 en biedt weer een omvangrijk en verrassend programma. Lees hier meer.

Lees verder »

Rondleiding Heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” in Wijhe

Op vrijdag 23 juni wordt er in het kader van de IJsselbiënnale een rondleiding gegeven in heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” aan de Bongerd in Wijhe.

Lees verder »

Nog vijf weken tot de IJsselbiënnale….

De IJsselbiënnale is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met prikkelende kunstwerken langs de IJssel en een uitgebreid programma Nevengeul.

Lees verder »