Sandra Langebeeke, wat doe jij als ondernemer duurzaam bij Tegelhuys Wijhe? “We kijken bij alles naar de belasting van het milieu!”

Wat doe jij duurzaam als ondernemer? Dat is de enige vraag die we voor deze rubriek aan ondernemers stellen. Ze mogen zelf antwoord geven. En ze moeten een opvolger aanwijzen, zodat we bij ondernemers terecht komen die we zelf niet bedacht hadden. Deze week Sandra Langebeeke van Tegelhuys Wijhe.

Interessant? Deel het artikel

Sandra Langebeeke tegelhuys wat doe jij duurzaa,

Door Sandra Langebeeke

Duurzaam ondernemen is voor mij heel belangrijk en zit als het ware in mijn genen. Bij al onze uitgaven en werkzaamheden proberen we rekening te houden met de belasting van het milieu.

Duurzame showroom

Onze showroom wordt verlicht met led-tl-verlichting met bewegingsmelder. Bij de bouw van de showroom in 2007 is er een warmtepomp geïnstalleerd, die nu al bijna 15 jaar zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Dit systeem zet aardwarmte ‘s winters om in warmte en zorgt voor verkoeling in de zomer. Daarnaast hebben we een pelletkachel voor de echt koude dagen. Deze kachel geeft extra sfeer en verwarmt milieuvriendelijk. Stroom krijgen we voor het overgrote deel van onze eigen zonnepanelen. Onze daken liggen er helemaal vol mee. Het lukt ons bijna om 100% energieneutraal te ondernemen.

Vergroening wagenpark

Sinds 2008 hebben wij drie volledig elektrische bedrijfswagens, die ook opgeladen worden met de stroom van de zonnepanelen op het dak.

(tekst gaat door onder de foto)

Afvalscheiding

Bij onze werkzaamheden staat afvalscheiding hoog in het vaandel. Afval wordt zoveel mogelijk gesplitst. Ons belangrijkste afval, tegelsnijstukken, is schoon puin dat vermalen hergebruikt kan worden.

Tegels met Ecolabel

Veel van onze tegels hebben het Ecolabel. Dat zijn tegels die volgens de strengste milieueisen zijn geproduceerd en deels bestaan uit gerecyclede materialen. Dit ziet u niet, maar het is wel beter voor het milieu.

Duurzaam transport

Onze tegels worden duurzaam gefabriceerd in Italië en door transportbedrijf Boonstra uit Haulerwijk naar Nederland vervoerd. Duurzaam rijden, uitstoot zo veel mogelijk minimaliseren zit in het DNA van dit bedrijf. Ze waren zelfs de eerste vervoerder met een elektrische vrachtwagen. En Boonstra werkt met een coach die erop toeziet dat alle chauffeurs zuinig rijden met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Wij zijn er trots op dat zij onze vervoerspartner zijn.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden