Berichten over: wijhe

In Winsum bouwt de kerk een Noordmanshoek

Als hooibalen zaten ze erbij, toen de Olst-Wijhese coalitie vragen kreeg over de Noordmanshoek waar hun wethouder op lompe wijze de stekker had uitgetrokken. In Winsum is het nota bene de kerk die precies zo’n plan wél van de grond krijgt. Ten behoeve van de samenleving. Daarmee is dit een verhaal én in ons dossier over Noordmanshoek én over de toekomst van kerkgebouwen.

Lees verder »

dagklad treurwilg

Dagklad: Snoeihard

Dagklad columnist Marius Jaspers verbaast zich over het lompe snoeien van treurwilgen in Wijhe.

Lees verder »

Maatregelen voor verkeersveiligheid in de Langstraat in Wijhe

Voor een veiligere en een beter bereikbare Langstraat, het bruisende hart van Wijhe, heeft de gemeente Olst-Wijhe voorgenomen om een aantal maatregelen te treffen. De plannen zijn gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het verkennen van mogelijkheden om extra parkeerruimte te realiseren.

Lees verder »

Vrijwilliger op grote hoogte

Met stip op grote hoogte; vrijwilliger Teun Grashof is hier voor de eerste keer aan de slag voor KIJK Wijhe om een expositie in te richten in het gemeentehuis in Wijhe.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Sandra Langebeeke, wat doe jij als ondernemer duurzaam bij Tegelhuys Wijhe? “We kijken bij alles naar de belasting van het milieu!”

Wat doe jij duurzaam als ondernemer? Dat is de enige vraag die we voor deze rubriek aan ondernemers stellen. Ze mogen zelf antwoord geven. En ze moeten een opvolger aanwijzen, zodat we bij ondernemers terecht komen die we zelf niet bedacht hadden. Deze week Sandra Langebeeke van Tegelhuys Wijhe.

Lees verder »

Boerderij Strunk

Salland deze Week: De waarde van Boerderij Strunk zit ‘m juist in de historie

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar HierinSalland. Reageren? Graag.

Lees verder »

René Kral: Langstraat Wijhe autovrij!

René Kral vraagt zich af wanneer de Langstraat in Wijhe eindelijk eens autovrij wordt. Mooi thema voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Lees verder »

Literair Festival Wijhe 2021 groot succes

Het recente Literair Festival Wijhe 2021 was een groot succes.

Lees verder »

Koor Heino Vocaal zoekt kinderkoor voor kerstproject

Heino Vocaal zoekt kinderen die van zingen houden voor hun kerstproject.

Lees verder »

Museum De Fundatie Heino/Wijhe: Schilder en tekenaar Theo Kurpershoek

Op 16 oktober begint de tentoonstelling over Theo Kurpershoek in Het Nijenhuis, locatie van De Fundatie in Heino/ Wijhe. Er wordt dan ook een boek over hem uitgebracht.

Lees verder »

Schrijver en verteller Jan Brokken hoofdgast literair festival Wijhe

Op donderdag 21 oktober is schrijver en verteller Jan Brokken hoofdgast literair festival Wijhe en zal vertellen over zijn boek De Rechtvaardigen. Ook de Olster dichter Hasan Kaddour geeft acte de présence.

Lees verder »