Berichten over: wijhe

Vrijwilliger op grote hoogte

Met stip op grote hoogte; vrijwilliger Teun Grashof is hier voor de eerste keer aan de slag voor KIJK Wijhe om een expositie in te richten in het gemeentehuis in Wijhe.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Sandra Langebeeke, wat doe jij als ondernemer duurzaam bij Tegelhuys Wijhe? “We kijken bij alles naar de belasting van het milieu!”

Wat doe jij duurzaam als ondernemer? Dat is de enige vraag die we voor deze rubriek aan ondernemers stellen. Ze mogen zelf antwoord geven. En ze moeten een opvolger aanwijzen, zodat we bij ondernemers terecht komen die we zelf niet bedacht hadden. Deze week Sandra Langebeeke van Tegelhuys Wijhe.

Lees verder »

Boerderij Strunk

Salland deze Week: De waarde van Boerderij Strunk zit ‘m juist in de historie

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar HierinSalland. Reageren? Graag.

Lees verder »

René Kral: Langstraat Wijhe autovrij!

René Kral vraagt zich af wanneer de Langstraat in Wijhe eindelijk eens autovrij wordt. Mooi thema voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Lees verder »

Literair Festival Wijhe 2021 groot succes

Het recente Literair Festival Wijhe 2021 was een groot succes.

Lees verder »

Koor Heino Vocaal zoekt kinderkoor voor kerstproject

Heino Vocaal zoekt kinderen die van zingen houden voor hun kerstproject.

Lees verder »

Museum De Fundatie Heino/Wijhe: Schilder en tekenaar Theo Kurpershoek

Op 16 oktober begint de tentoonstelling over Theo Kurpershoek in Het Nijenhuis, locatie van De Fundatie in Heino/ Wijhe. Er wordt dan ook een boek over hem uitgebracht.

Lees verder »

Schrijver en verteller Jan Brokken hoofdgast literair festival Wijhe

Op donderdag 21 oktober is schrijver en verteller Jan Brokken hoofdgast literair festival Wijhe en zal vertellen over zijn boek De Rechtvaardigen. Ook de Olster dichter Hasan Kaddour geeft acte de présence.

Lees verder »

Onderzoek naar extra woningbouw op Noordmanshoek te Wijhe

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe willen in overleg met Stichting De Noormandshoek een nader onderzoek naar realisatie van extra woningbouw (75-125 woningen) in het gebied Noordmanshoek in Wijhe

Lees verder »

Gemeente Olst-Wijhe heeft woningbouwplannen op locatie Tellegen in Wijhe

Door de fusie van basisscholen de Tellegen en de Peperhof in Wijhe staat het pand van de Tellegen leeg. Het schoolgebouw is overgedragen aan de gemeente Olst-Wijhe. Het college van B&W besloot in 2020 om deze locatie te herontwikkelen naar woningbouw en zoekt een partij om het gebied opnieuw in te richten. De gemeente vindt het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met het verkoopproces. Niet alleen vanwege de woningschaarste, maar ook om de kans op sociale onveiligheid op deze locatie te verkleinen. Wat er de komende tijd met het gebouw gaat gebeuren is nog niet bekend. Daar hoopt de gemeente over niet al te lange tijd meer duidelijkheid te geven.

Lees verder »

19 april Webinar HoopHeggen: hoe heggen helpen het landschap verrijken

Het maandelijkse webinar van Eetbaar Olst-Wijhe gaat plaatsvinden op maandag 19 april, en zoomt (letterlijk) in op het werk van de stichting Hoopheggen in Olst. Het gezicht daarachter is landschapsarchitect Jantine Schinkelshoek; zij is degene…

Lees verder »