Berichten over: Salland Boert en Eet Bewust. LTO Noord/ Salland

Toertocht Salland Boert en Eet Bewust: Spotlights op Heino’s platteland

Op vrijdagavond 15 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte tocht, genaamd ‘Salland in de Spotlights’. Dit alles onder het landelijke initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle edities van voorgaande jaren met ruim 2000 bezoekers per jaar, zet de werkgroep dit jaar het Heinose platteland in het licht! Uiteraard in samenwerking met boeren, burgers en buitenlui uit het gebied.

Lees verder »

Salland deze Week: “Wanneer dringt het nu eens tot de moderne landbouw door dat de sector niet meer uit te leggen valt”

Met acties als ‘Salland boert en eet bewust’ probeert LTO de landbouw te promoten. Agrarisch jurist Willem Bruil is daar niet zo van: “laat ze maar blij zijn wezen dat burgers lang niet alles weten van wat er omgaat op het boerenbedrijf” stelt hij. Recht praten wat krom is, keert zich op den duur tegen je. “Wanneer dringt het nu eens tot de moderne landbouw door dat de sector niet meer uit te leggen valt!”

Lees verder »

wandelen op landgoed Oostermaet (tussen Okkenbroek, Lettele en Bathmen)

Agro-symposium Stöppelhaene is onderonsje erfbetreders

Op Stöppelhaene-vrijdag houden de partijen die geld verdienen aan de boer een symposium. Het ‘Agri & Food’-symposium heet ‘Grond onder je bestaan’. Je bent welkom als je boer bent of geld verdient aan de boeren. Het heeft er alle schijn van dat de bijeenkomst vooral bedoeld is de onontkoombare verandering op het platteland te vertragen.

Lees verder »

Roalter boer’n Lunch

Sallandse Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust brengen oude traditie weer tot leven

Lees verder »

‘Boerenbeleving’ voor 500 fietsers tijdens Hemelvaart

Biggetjes en lammetjes knuffelen, een demonstratie asperges steken en een melkrobot van dichtbij in werking zien. Zo maar een greep van alles wat te zien was op de zeven boerenbedrijven die hun deuren open hebben gezet voor publiek tijdens Hemelvaart.

Lees verder »

Fiets de boer op, happen en trappen op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaart (donderdag 18 mei) openen Sallandse boeren hun deuren voor fietsers. Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland organiseren ieder jaar een ‘boerenfietstocht’. Dit jaar pakken zij de organisatie samen op met de Belevenisfietsroute. Op ieder bedrijf krijgen de fietsers iets lekkers te eten of drinken.

Lees verder »

Stralend Sallands buitengebied dankzij boerenactiviteit

Een levende kerststal, midwinterhoornblazers en een kopje koffie van de kerstman; wie kerstsfeer zocht moest afgelopen vrijdag in het buitengebied van Luttenberg, Haarle en Mariënheem zijn. Daar werd de verlichte boerderijenroute ‘Salland in de spotlights’ georganiseerd; een jaarlijks terugkerend evenement van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland.

Lees verder »

Boeren zetten Salland in de spotlights

Op vrijdagavond 16 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. Dit alles onder het landelijke thema ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle editie van vorig jaar met ruim 2400 bezoekers, zetten zij het Sallandse buitengebied dit jaar wederom in de schijnwerpers!

Lees verder »