Opruimactie weesfietsen station Raalte

Het station in Raalte staat vol met fietsen. Sommige fietsen staan er al langere tijd en worden niet gebruikt. We noemen dit ook wel weesfietsen. In januari houdt de gemeente Raalte een opruimactie waarbij weesfietsen verwijderd worden.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 230122 wees fiets

Het station in Raalte wordt in 2024 aangepakt. Er komen onder andere nieuwe fietsenstallingen. Om te achterhalen hoeveel stallingsplekken er nodig zijn, heeft de gemeente een telling uitgevoerd. Daaruit blijkt dat er waarschijnlijk veel weesfietsen op het station staan. Dit beïnvloedt de telling en daarom organiseert de gemeente een opruimactie. Daarna vindt er een nieuwe telling plaats.

Hoe werkt de opruimactie?

Tijdens de opruimactie krijgen alle fietsen in de fietsenstalling op het station in Raalte een geel label. Heeft jouw fiets een geel label en gebruik je de fiets gewoon? Haal dan het label van je fiets. Je fiets wordt dan niet verwijderd.

Na vier weken krijgen alle fietsen waar nog een geel label aanzit een tweede label. Deze fietsen staan langer gestald dan toegestaan en houden onnodig plekken bezet. Ze worden twee dagen later verwijderd.

Verwijderde fietsen

De verwijderde fietsen gaan naar de gemeentewerf. Je kunt je fiets daar ophalen. Maak van tevoren een afspraak via 0572 – 347 799. Zorg ervoor dat je kunt aantonen dat het om jouw fiets gaat, bijvoorbeeld door je fietssleutel.  Fietsen die na 3 maanden nog steeds op de gemeentewerf staan, gaan naar maatschappelijke doelen of de schroot.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de opruimactie naar onderstaande link. Benieuwd naar de herinrichting van het station? Kijk dan hier.

Link weesfietsen

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *