Laatste berichten Haarle

Meer berichten

Haal een frisse neus tijdens de voorjaarsvakantie op Landgoed de Sprengenberg bij Haarle.

In de voorjaarsvakantie even lekker naar buiten?  Ga dan mee met de boswachters van Natuurmonumenten in Haarle voor een mooie winterwandeling.  Ontdek meer over de geschiedenis van dit historische landgoed. Wist u dat er ooit een vliegtuig is geland op de heide? En dat de Palthetoren  het decor is geweest voor een beroemde film?

Lees verder »

Fotoreportage carnavalsoptocht Haarle

Op 10 februari ging het dak er weer af in Haarle ter gelegenheid van carnaval. Harrie Huisman maakte deze prachtige foto’s.

Lees verder »

Plaatnportret: She Likes Weeds van Tee Set

Deze keer weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week een terugblik op de Nederlandse Ree Set met ‘She Likes Weeds.’

Lees verder »

Eetcafé De Droadnagel in Haarle wint ondernemersprijs

Koen Schrijver en Lisanne Mars zijn uitgeroepen tot ‘Haarlese ondernemers van het jaar’ door ondernemersvereniging HOV. Ze zijn de eigenaren van eetcafé De Droadnagel aan de Molenweg, dat volgens de jury in bijna tien jaar is uitgegroeid tot ‘een bindende factor in het karakteristieke Sallandse dorp’.

Lees verder »

Wandel mee in de parochie H. Kruis in de 40-dagentijd voor Vastenactie

Tijdens de Vastentijd organiseert parochie H. Kruis wandeltochten ten behoeve van de Vastenactie. Iedere woensdagmorgen in de 40-dagentijd kun je 7-10 km wandelen.

Lees verder »

Plaatnportret: Alice Cooper met How You Gonna See Me Now

Deze keer weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week een terugblik op Alice Cooper met How You Gonna See Me Now.

Lees verder »

Plaatnportret: Dire Straits – Tunnel Of Love

Als jongen van 18 jaar kocht Henk Laing uit Haarle in het najaar van 1980 het album “Making Movies” van de Dire Straits. Aanleiding was de geweldige “7”single die daar als eerste van af werd gehaald met op de A-kant Part 1 en op de B-kant stond Part 2. Deze heb ik helemaal grijs gedraaid op mijn Dual 1216 pick-up. Met video.

Lees verder »

De schaatsgeschiedenis van Haarle in beeld

Stichting Marke Haarle heeft tijdens de Wintermarkt een documentaire over de schaatshistorie van Haarle vertoond in De Veldkamp. Op verzoek van velen gaan we deze prachtige documentaire opnieuw laten zien en wel op een bijzondere locatie in een idyllische omgeving en een gezellige sfeer!

Lees verder »

Plaatnportret: Windows of My Eyes van Cuby & The Blizzards

Deze keer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar.

Lees verder »

Sluiting van de Sint Sebastianuskerk in Haarle   

Sint Sebastianus is patroonheilige van de Haarlese geloofsgemeenschap. Op 21 januari 2024 viert de parochie Sint Sebastianus zijn naamdag. Op deze dag vindt ook de slotviering plaats in deze kerk.

Lees verder »

kerk luttenberg

Salland deze Week: Het kerkenscenario voor een ander gemeentehuis

Raalte heeft een nieuw gemeentehuis nodig. En kerken staan leeg of komen leeg te staan. Een en een is al snel meer dan twee, ontdekt Herman Holtmaat als hij er even over nadenkt. Luttenberg bewijst hoe je openbare gebouwen een nieuwe functie kunt geven.

Lees verder »

groenprijs

Vrijwilligersprijs voor Groengroep Haarle

Groengroep Haarle zet zich in voor wandelpaden, bloemenstroken, bermen en andere landschapselementen in Hoarle. Daar hebben ze vandaag een vrijwilligersprijs voor gekregen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.