Meer berichten

Boeren zetten Salland in de spotlights

Op vrijdagavond 16 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. Dit alles onder het landelijke thema ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle editie van vorig jaar met ruim 2400 bezoekers, zetten zij het Sallandse buitengebied dit jaar wederom in de schijnwerpers!

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Tip voor de herfstvakantie: wandelen met de boswachter op Landgoed de Sprengenberg, Haarle.

De Sprengenberg is een prachtig natuurgebied, dat deel uit maakt van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de herfstvakantie kun je hier mooie en leerzame wandelingen maken samen met een boswachter.

Lees verder »

Hé overheid, die N35 hoef je niet veiliger te maken, we gaan zelf wel veiliger rijden!

En weer is er heibel over de N35. Er moeten twee nieuwe kruisingen komen tussen Raalte en de Ganzepan. De bedoeling is dat het dan veiliger wordt. Kosten zijn 15 miljoen. Onder andere landgoedeigenaren zijn tegen.

Lees verder »

Een brasserie in de kerk: iedereen blij!

Brasserie Abshoven: een restaurant in een kerk in Limburg. In Salland ligt zo’n omvorming nog heel gevoelig. Maar als je rondkijkt in de rest van Nederland is er veel mogelijk. En zijn mensen er tevreden mee. Oud Raaltenaar Jan Meijer maakte al voor diverse kerken in Limburg constructieberekeningen voor de nieuwe functies.

Lees verder »

Leo Kemper: Koeien zijn blij met de schimme!

Vroeger had je hagen als veekering, houtwallen als erfgrens, mooie plekken waar insecten hun voedsel halen en vogels insecten eten, mooie plek ook waar zoogdieren beschutting zoeken. Die natuurlijke wallen zijn door industriële landbouw-methoden verdwenen. Er…

Lees verder »

In België zijn ze al heel wat gewend als het gaat om andere functies voor de kerk

Omdat er over tien jaar in Salland niet meer dan een kerk over zal zijn, maar vooral ook omdat al die leegkomende kerken allemaal op zo’n belangrijke plaats in het dorp staan, besteedt HierinSalland met enige regelmaat aandacht aan de toekomst van kerkgebouwen. Want je kunt er beter maar over praten, dan dat je door besluiten overvallen wordt.

Lees verder »

Voorbijgangerserf Haarle herdenkt kleine hardwerkende keuterboertjes

Keuterboertjes, wat hebben die vroeger hard gewerkt. Ze verzorgden het eten voor de buurt en voor zichzelf. Ze werkten uitermate goed samen met de natuur, want als je neemt, dan moet je ook geven, anders gaat dat niet goed komen. Het Voorbijgangerserf in Haarle herinnert daaraan en DwarsdoorSalland maakte er een wandeling langs

Lees verder »

Bloemenranden in Haarle

De Groengroep Haarle stimuleert de aanleg van bloemenranden langs boerenland en in de natuur.

Lees verder »

Haarle: Dieksiepop is terug

Na twee jaar onderbreking kun je op 23 juli in Haarle weer losgaan op Dieksiepop.

Lees verder »

Salland deze week: Ach die bestrijdingsmiddelen, wat kan het ons schelen… Of toch maar verbieden?

Als je in de gemeente Raalte woont, bij grond van de stichting IJssellandschap of naast een boer die bollen kweekt, dan dreigt het met je gezondheid niet goed te komen. Insecten leggen al het loodje. De mens houdt het wat langer vol.

Lees verder »

Zonnepanelen op dak Puur Hoveniers in Haarle. Buurt profiteert mee

Puur Hoveniers in Haarle krijgt het tweede coöperatieve zonne-energiedak in het dorp.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.