Meer berichten

Met de boswachter van Natuurmonumenten op stap a.s. woensdag op de Sprengenberg

Tip voor de krokusvakantie! De weersvoorspelling voor woensdag 1 maart zijn fantastisch! Mooi weer voor een wandeling met de boswachter op de Sprengenberg bij Haarle.

Lees verder »

Met de boswachter van Natuurmonumenten op stap a.s. woensdag op de Sprengenberg

Boswachter Mirjam nodigt je uit voor een wandeling op de Sprengenberg rond de Paltheroren.

Lees verder »

Wat doen we met de vrijkomende kerken in Salland

Vele kerken in Salland staan op de nominatie om hun functie kwijt te raken. Wat moet er dan met deze meestal monumentale en beeldbepalende gebouwen gebeuren?

Lees verder »

Bij Lampe Raalte: Benefietconcert Iedereen Warme Voeten

Op initiatief van een Raalter lid van De Stuwzangers zijn 5 mannenkoren begonnen op korte termijn een benefietconcert in partycentrum Bij Lampe in Raalte te organiseren, waarvan de opbrengst is bestemd voor gezinnen die door de enorm gestegen energiekosten in de problemen zijn gekomen.

Lees verder »

Stralend Sallands buitengebied dankzij boerenactiviteit

Een levende kerststal, midwinterhoornblazers en een kopje koffie van de kerstman; wie kerstsfeer zocht moest afgelopen vrijdag in het buitengebied van Luttenberg, Haarle en Mariënheem zijn. Daar werd de verlichte boerderijenroute ‘Salland in de spotlights’ georganiseerd; een jaarlijks terugkerend evenement van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland.

Lees verder »

Boeren zetten Salland in de spotlights

Op vrijdagavond 16 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. Dit alles onder het landelijke thema ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle editie van vorig jaar met ruim 2400 bezoekers, zetten zij het Sallandse buitengebied dit jaar wederom in de schijnwerpers!

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Tip voor de herfstvakantie: wandelen met de boswachter op Landgoed de Sprengenberg, Haarle.

De Sprengenberg is een prachtig natuurgebied, dat deel uit maakt van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de herfstvakantie kun je hier mooie en leerzame wandelingen maken samen met een boswachter.

Lees verder »

Hé overheid, die N35 hoef je niet veiliger te maken, we gaan zelf wel veiliger rijden!

En weer is er heibel over de N35. Er moeten twee nieuwe kruisingen komen tussen Raalte en de Ganzepan. De bedoeling is dat het dan veiliger wordt. Kosten zijn 15 miljoen. Onder andere landgoedeigenaren zijn tegen.

Lees verder »

Een brasserie in de kerk: iedereen blij!

Brasserie Abshoven: een restaurant in een kerk in Limburg. In Salland ligt zo’n omvorming nog heel gevoelig. Maar als je rondkijkt in de rest van Nederland is er veel mogelijk. En zijn mensen er tevreden mee. Oud Raaltenaar Jan Meijer maakte al voor diverse kerken in Limburg constructieberekeningen voor de nieuwe functies.

Lees verder »

Leo Kemper: Koeien zijn blij met de schimme!

Vroeger had je hagen als veekering, houtwallen als erfgrens, mooie plekken waar insecten hun voedsel halen en vogels insecten eten, mooie plek ook waar zoogdieren beschutting zoeken. Die natuurlijke wallen zijn door industriële landbouw-methoden verdwenen. Er…

Lees verder »

In België zijn ze al heel wat gewend als het gaat om andere functies voor de kerk

Omdat er over tien jaar in Salland niet meer dan een kerk over zal zijn, maar vooral ook omdat al die leegkomende kerken allemaal op zo’n belangrijke plaats in het dorp staan, besteedt HierinSalland met enige regelmaat aandacht aan de toekomst van kerkgebouwen. Want je kunt er beter maar over praten, dan dat je door besluiten overvallen wordt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.