De IJsselbiënnale 2023 zit er weer op

We kijken terug op een mooie IJsselbiënnale-zomer. De laatste weken zijn de kunstenaars en wij druk bezig geweest met het afbouwen van alle kunstwerken uit de buitententoonstelling. Op de meeste plekken is het weer helemaal als voor die tijd, op andere plekken zie je in het gras of door nieuw ontstane begroeiing nog contouren van een kunstwerk. Dat laatste zie je bijvoorbeeld op de plek van het kunstwerk van Martine van Lubeek in Zutphen, de mossen zijn om haar werk op het beton gegroeid. Zoals wij vaker zeggen: de kunstwerken laten echo's achter in het landschap.

Interessant? Deel het artikel

ijsselbiennale 231014 opruimen

Nagenieten met onze catalogus

Nagenieten van IJsselbiënnale 2023 met de catalogus: Grondtonen!
De laatste kunstwerken worden afgebouwd. Ze gaan terug naar België, Tsjechië of verdwijnen in het landschap. Gelukkig is er dit keer een prachtige catalogus waarmee je kunt nagenieten van de kunstwerken en locaties in de IJsselvallei en de IJsselbiënnale steunt op haar weg naar de volgende editie!
In de catalogus vind je de teksten en paginavullende foto’s van alle kunstwerken op locatie. Er is een beperkt aantal exemplaren gedrukt, die dankzij de zeefdruk op de voorzijde stuk voor stuk uniek zijn!

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

 

Bestel via deze link

Bezoek Provincie Gelderland

Op 23 augustus ontving IJsselbiënnale-directeur Mieke Conijn met trots 10 vertegenwoordigers van de provincie Gelderland. Na een korte introductie over de IJsselbiënnale fietsten ze samen een deel van de route. Onderweg vertelde Mieke meer over de kunstwerken én wees ze Duitse bezoekers nog de weg naar het startpunt van de route bij het Kunstenlab. De Gelderse vertegenwoordigers waren niet alleen onder de indruk van de kunstwerken, maar ook van de complexiteit van de organisatie: zoals het vergunningstraject voor 27 kunstwerken op bijzondere locaties. Het bezoek eindigde bij het kunstwerk Epifyt-D van Niels Albers, een beloopbare houten sculptuur in het Havenkwartier; ‘Vet! Ik wou dat ik nog hoger kon!’

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Partners, bedankt!

Na afloop van de IJsselbiënnale 2023 bedanken we graag onze partners en sponsoren. Zonder hen was de IJsselbiënnale niet mogelijk! De komende weken lees je daarom regelmatig een bericht over de bijzondere samenwerkingen met partners en sponsoren op onze LinkedIn-pagina. We zijn al gestart! Dus benieuwd naar onze gewaardeerde samenwerkingspartners?

Blijf op de hoogte via onze LinkedIn-pagina, te bereiken via deze link.

Bezoekersenquête

Nu de IJsselbiënnale er op zit zijn we ontzettend benieuwd naar wat jullie ervan vonden en of jullie net zo hebben genoten als wij! Heb je de IJsselbiënnale 2023 bezocht en wil je ons een handje helpen door een korte enquête over je bezoek in te vullen?

Klik deze link voor de bezoekersenquête

Korte lijntjes – mooie verbindingen

De hoogbouwcamping van Willem de Haan stond bij de boerderij van de familie Frederiks (de Yperenberg). Voor de voorzijde van de VPRO gids maakte Willem de Haan op hun boerderij de coverfoto.
Inmiddels is de hoogbouwcamping verhuisd naar het NDSM terrein in Amsterdam. Hier krijgt ‘Nature City’ een andere betekenis. In een groeiende, verdichtende stad als Amsterdam is de druk op publieke ruimte groot.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Vrijwilligers, BEDANKT!

We hebben al onze vrijwilligers bedankt met een gezellige bijeenkomst én ‘Loesjes Bodemsnoesjes’.
De bijdrage van deze 81 vrijwilligers was onmisbaar voor het slagen van IJB 23. In totaal werkten zij meer dan 3000 uur op 5 locaties. Gelukkig kijken zij ook zelf enthousiast terug op hun bijdrage. Arnold schreef: ‘… Gisteren werd gezegd dat een evenement als de IJsselbiënnale zonder vrijwilligers niet te organiseren is. Maar omgekeerd is het natuurlijk ook zo. Dan hadden we als vrijwilligers maar mooi bij een grote lege Turnhal, een Dierense sluis zonder een trap of een donker Senzora of Harculomagazijn gestaan …’

(tekst loopt door onder afbeelding)

Zoek jij nog een dak voor je schuurtje?

Circulair materiaalgebruik bij de IJsselbiënnale: we hebben hele mooie Belgische leitjes in de verkoop. Ze waren onderdeel van ‘Shelter’ van Gijs Van Vaerenbergh. Misschien worden ze nu onderdeel van jouw schuur? De afmetingen van de leitjes zijn ongeveer 60x32cm. Het is circa 55 vierkante meter.

(tekst loopt door onder afbeelding)


Kijk hier voor meer informatie!

Organisatie

De IJsselbiënnale wordt georganiseerd door stichting IJsselbiënnale en is een initiatief van Kunstenlab.

Stichting IJsselbiënnale werkt nauw samen met ruim 90 partners uit Oost-Nederland vanuit landschap, ruimtelijke ordening, overheden, Hanzesteden, cultuur, erfgoed en meer.

Meer info

Heeft u vragen of wilt u partner worden?
Neem contact op met stichting IJsselbiënnale:
tel. 0570 24 40 02
info@ijsselbiennale.nl

 

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.