De voorbereidingen voor de IJsselbiënnale 2025

Met de uiterwaarden vol van het winterse hoge water, zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de IJsselbiënnale 2025. We denken na over een toekomstbestendig scenario. En dat is leuk en geeft energie! Ook is onze eerste IJsselbiënnale stagiaire begonnen. Marieke van Zwoll (student Van Hall Larenstein) onderzoekt of en hoe we alle informatie die de kunstenaars en onze partners over de IJsselvallei verzamelen toegankelijk kunnen maken en houden voor iedereen. Een bron van informatie, een 'IJsselbron'.

Interessant? Deel het artikel

IJsselbiennale 230515 duik in de IJssel

Nog even nagenieten: Home van Giuseppe Licari is het enige kunstwerk uit de buitententoonstelling dat nog te zien is. Het staat prachtig in het nu hoge water. Binnenkort is het echt weg, maar we moeten wachten op droger weer én een minder natte bodem. Om alle kunstwerken nog een keer rustig thuis te bekijken hebben we een presentatie samengesteld. Bekijk hier >>

(tekst loopt door onder afbeelding)

ijsselbiennale

 

Terugblik IJsselbiënnal 2023

In onze infographic laten we in beeld en tekst kort en bondig de resultaten van de IJsselbiënnale 2023 zien met informatie over de bezoekersaantallen, samenwerkingspartners, vanuit welke delen van Nederland onze bezoekers komen en natuurlijk leuke weetjes! Bekijk hier>>

(tekst loopt door onder afbeelding)

ijsselbiennale

Kast krijgt nieuwe bestemming

Eén onderdeel van de installatie van Wilma Wilbrink, de kast met het ‘bodembomen-archief’, heeft een heel mooie nieuwe bestemming gekregen. De kast staat in de bibliotheek van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en is vrij te bezoeken (Smallepad 5, Amersfoort). Wilma gaf daar recent een lunchlezing over haar totale ‘Veeneikenproject’; de goed geconserveerde veeneiken zijn belangrijke informatiedragers en vertellen over het landschap van onze voorouders.

(tekst loopt door onder afbeelding)

ijsselbiennale
LAVALU en fusus

Misschien was jij ook bij het optreden van LAVALU en fusus afgelopen zomer in de turnhal in Ellecom? De chemie tussen hen ontstond onder andere tijdens deze concerten. LAVALU: ‘Na afloop kwamen allerlei mensen naar ons toe met de vraag waar de merchandise-tafel stond. Maar die was er niet, want onze muziek bestond alleen live. Dat was de zet die we nodig hadden om de studio in te duiken, dank hiervoor’.

De EP Hymne is het resultaat! Op 24 februari spelen zij in Deventer tijdens Kelderfest en op 24 maart staan ze in Luxor Live Arnhem.

(tekst loopt door onder afbeelding)

ijseelbiennale

Karin van Dam exposeert in Frankrijk

Herken je ze nog? De prachtige textiele vormen die deel uitmaakten van het vlot van Karin van Dam onder de inlaat bij Veessen? Ze zijn nu onderdeel van een installatie op een heel andere locatie, namelijk de abdij van Maubuison. Ook één van de kunstenaars uit de allereerste IJsselbiënnale, Tanja Smeets laat werk op deze locatie zien; LE CENTRE D’ART – Département du Val d’Oise (valdoise.fr)

(tekst loopt door onder afbeelding)

ijsselbiennale

Op de fiets met Paul

Willy en Paul, vrijwilligers van de IJsselbiënnale, werkten niet alleen als suppoost op verschillende locaties afgelopen zomer, maar fietsten zelf ook. Paul maakte een filmpje waar je opnieuw blij van wordt en je even terug waant in de zomer!

(tekst loopt door onder afbeelding)

ijsselbiennale

IJsselbiënnale altijd bij je?

Dat kan met de tassen gemaakt van onze IJsselbiënnale hekwerkbanners 2023. Een mooie vorm van upcycling en nu te koop op onze website en aan de receptie van Kunstenlab.

(tekst loopt door onder afbeelding)

ijsselbiennale

Vriend worden?

Wil jij bijdragen aan de volgende IJsselbiënnale en uitgenodigd worden voor bijzondere activiteiten? Word dan Vriend van de IJsselbiënnale’ >>

Organisatie

De IJsselbiennale wordt georganiseerd door stichting IJsselbiennale en is een initiatief van Kunstenlab.

Stichting IJsselbiennale werkt nauw samen met ruim 90 partners uit Oost-Nederland vanuit landschap, ruimtelijke ordening, overheden, Hanzesteden, cultuur, erfgoed en meer.

Info

Heeft u vragen of wilt u partner worden? Neem contact op met stichting IJsselbiënnale:
tel. 0570 24 40 02
info@ijsselbiennale.nl

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.