Berichten over: Damast in salland

De Syrische Gemeenschap: Het Contrasterende Leven tussen Conflicten in Turkije en Vrede in Nederland

In de nasleep van de recente voetbalwedstrijd tussen Turkije en Nederland, ontstond er veel discussie over de politieke en sociale achtergronden van de wedstrijd. Er leek een doelgerichte mediacampagne opgezet om politieke spanningen tussen Turkse Nederlanders en Nederlandse burgers te verminderen en de wedstrijd als een sportief evenement te presenteren. Dit bleek zeer succesvol en zorgde voor een plezierige sfeer.

Lees verder »

meeslepende verhalen vertellen en de rol ervan in de journalistiek

Een gesprek bereikte mij tussen twee voormalige collega’s in de journalistiek, die ook naar Nederland zijn gevlucht en zich in Randstad hebben gevestigd. In het gesprek vroeg de een naar mijn welzijn, en de ander antwoordde: “Hij is in Overijssel, Salland, en schrijft verhalen!” Het woord ‘verhalen’ werd hier op een spottende manier gebruikt, omdat mijn vriend blijkbaar van mening is dat een journalist die verhalen begint te schrijven, afzakt naar een laag of inferieur niveau in het vak.

Lees verder »

Grote ramen en grote harten De eerste schok

Toen ik in Olst aankwam als vluchteling in 2015, liep ik voor het eerst door de straat van het station naar mijn huis aan de andere kant van het dorp. De straten waren schoon, er waren heel weinig mensen op straat, en de bomen en het groene landschap waren prachtig, aangevuld met de kleuren van bloemen die het soms op een paradijs leken maken (althans zoals ik het me voorstel).

Lees verder »

Tentoonstelling van werken van nieuwe inwoners van Salland tonen creativiteit en menselijkheid

Op1 en 2 juni vond de kunstmanifestatie “Ik Toon Salland” plaats in de MOKwerfjes Raalte Hier waren ook werken te zien van onze nieuwe inwoners met als doel hen een podium te geven om hun creativiteit te laten zien. Ze hopen door dit initiatief meer begrip en waardering te krijgen.

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Leerlingen schrijven over het begrip ‘verschil’

Vandaag gaan we praten over iets moois dat “verschil” heet. Op onze school hebben we leerlingen uit verschillende landen, met verschillende religies, en met verschillende kleuren en vormen.

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: de leerlingen schrijven berichten naar Zijne Majesteit de Koning op Koningsdag

In ons schrijfproject in samenwerking met De Linde schrijven leerlingen deze week een brief aan de koning. Natuurlijk gaan we er voor zorgen dat die brieven ook echt bij Willem Alexander terecht komen!

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Hoe zou de wereld er in de toekomst uitzien?

Het project “Samen schrijven” wordt georganiseerd door mediaplatform DamastInSalland en VSO de Linde te Deventer, Het team van VSO De Linde en de leerlingen gingen enthousiast aan de slag met het project,

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Verhalen over Valentijnsdag

Met het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer.

Lees verder »

Drie rozen

Prachtige observatie van columnist Hasan Kaddour bij het wegbrengen van zijn dochter naar de kinderopvang.

Lees verder »

Aan de ziel van mijn vader die me leerde lezen

Dat ik vandaag over mijn vader schrijf, is geen gebruikelijke rouw, maar een boodschap aan alle vrienden, kennissen, lezers en aan mijn familie in Olst. Deze plaats verwelkomde mij als een vluchteling, met alleen mijn naam en mijn lichaam, dat eruitzag alsof een van de ooievaars het naar een van de schoorstenen in Olst had gebracht

Lees verder »

Joke Proper: Logeren

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper: Logeren. Wat een rijkdom dat we deze momenten als opa en oma mogen beleven.

Lees verder »