Nationale Herdenking zaterdag 4 mei 2024 in de gemeente Olst- Wijhe

Op zaterdag 4 mei wordt in Olst en Wijhe stilgestaan bij de Nationale Herdenking. 

Interessant? Deel het artikel

dodenherdenking wijhe
© Jan van Aefst

Het programma in Olst

19.30 uur Vertrek van de Stille Tocht vanaf het Kerkplein naar het monument aan de Droststraat. De Stille Tocht wordt voorafgegaan door trommelslagers van de Olster Harmonie. Iedereen kan met de Stille Tocht meelopen.
20.00 uur Dodenherdenking bij het monument met medewerking van de Olster Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe en een aantal schoolkinderen. Burgemeester Sietske Poepjes houdt een toespraak, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Bij het monument vertelt Harry Elshof (van het 4 mei comité) het verhaal van Dominee Klaas Terpstra die op 14 april 1945 overleed, één dag na de bevrijding van Olst. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.
Na afloop Gelegenheid voor ontmoeting en/of een gesprekje in het Holstohus.

Het programma in Wijhe

19.00 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk (Kerkstraat). Deze bijeenkomst is voorbereid door de oecumenische taakgroep en het Verenigd Comité Wijhe. Het thema is ‘Vrijheid vertelt’.
19.35 uur Vertrek van de Stille Tocht vanaf de Nicolaaskerk naar het monument aan de Stationsweg / Oranjelaan. De Stille Tocht wordt voorafgegaan door de Wijhese Harmonie. Iedereen kan met de Stille Tocht meelopen.
20.00 uur Dodenherdenking bij het monument met medewerking van de Wijhese Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe, jeugdleden van Wijhe ‘92 en een aantal schoolkinderen. Locoburgemeester Judith Compagner houdt een toespraak bij het monument, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen.
Na afloop Gelegenheid voor ontmoeting en/of een gesprekje voor de ‘Oude Rabobank’.

Iedereen, en met name de veteranen uit Olst-Wijhe, wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking in Olst of Wijhe.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.