Jonge tuinders in Salland produceren (h)eerlijke groente voor lokale afzet

In Raalte, Dalfsen en Lemele zijn drie bedrijven, geleid door vier jonge tuinders van rond de 30 jaar, hard aan het werk om mensen weer in contact te brengen met waar hun voedsel vandaan komt.

Interessant? Deel het artikel

erve kiekebos empe maatschapwij
Foto: Jurjen Drenth

Tuinders Tomas, Lara, Jonathan en Maaike zijn vol enthousiasme en idealisme aan de slag om mooie producten te telen, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Zij telen voor lokale klanten, en houden daarmee de afstand van boerderij naar bord zo kort mogelijk. Op deze manier eet jij (h)eerlijke lokale groenten die supervers zijn!

Lemele- Tuinderij Aan ‘t Zandeinde

Tuinders Lara en Jonathan gaan dit jaar van start met hun tuinderij. Elke week een gevarieerd en vers pakket met groentes. Via een abonnement kun je deze vanaf half mei tot half november op komen halen op de tuin. Hier word je verwelkomd door kleurrijke bedden van groenten, kruiden en bloemen. “Van Bodem tot Bord: Lokale Oogst, Natuurlijk Genot”. Je bent welkom om een kijkje te nemen, Dooweg 10 in Lemele. Voor meer informatie en om je aan te melden als oogstlid, bekijk onze website www.tuinderijaantzandeinde.nl.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Dalfsen/ Hoonhorst- Zelfoogsttuin De Plukkerij

Bij De Plukkerij kun je een heel seizoen zelf je groenten komen oogsten! Tuinder Maaike is in september 2023 begonnen met de voorbereidingen, en vanaf mei kun je hier als oogstabonnee zelf je groente komen oogsten. Zo zie jij hoe je groente groeit, geniet je van het buiten zijn en zie je de tuin mee veranderen met de seizoenen. Je kunt je nu aanmelden als lid van de tuin. Voor meer info kijk je op https://de-plukkerij.jimdosite.com/ of kom je langs aan de Tibbensteeg 12 in Dalfsen.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Tuinderij Dalfsen

 

Raalte- Erve Westenenk

Op Erve Westenenk is tuinder Tomas aan zijn tweede seizoen begonnen. Verse groentes worden letterlijk recht van ‘t land rondgebracht naar de abonnees. “Met een groente abonnement ben je meer dan een klant, samen maken we dit mogelijk”. We delen recept ideeën en tips over de groenten en twee keer per jaar houden we een open middag om niet alleen te zien hoe jouw groenten geteelt worden, maar ook om elkaar te leren kennen. Er is nog ruimte in het abonnement aanbod van 2024. Kijk op www.ervewestenenk.nl voor meer informatie.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Tuinder Westenenk

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden