Joke Proper: Kleine M. op de trekker

Het 'M' geheim van columnist en beeldend kunstenaar Joke Proper: In onze familie heb je grote M., dochter M. en kleine M. Allemaal m&mmetjes. Zelfs de achternaam van kleine M is ... M.

Interessant? Deel het artikel

x1080

Kleine M. is drie jaar. Hij heeft een bos vol blonde ‘krullies’ zoals dochter M., zijn tante, over hem spreekt. Die krullies heeft hij hoogstwaarschijnlijk van zijn vader.

Deze kleine leukerd is voor niemand bang. Hij is de clown van de familie met zijn gulle schalkse lach. Tijdens een verjaardag zie je hem door de kamer lopen, spelend op een kindergitaar. Hij zingt dan het hoogste lied en de tekst bedenkt hij zelf… “het is….veeeeeilig’’ hoor ik hem improviseren. Hoe hij daarbij komt is niet te achterhalen, maar het klinkt positief want veilig is het zeker lekker thuis bij zijn papa en mama en zijn familie die gezellig samen een verjaardagsfeestje vieren.

Hij durft alles, zoals duiken in de jacuzzi en op bezoek gaan bij de hoogbejaarde opi en omi. Dat vinden de andere kleintjes soms te spannend, maar kleine M. wil er juist wel heel graag naar toe. Of rijden in onze tuin in zijn grote speelgoed auto. Natuurlijk kon hij dit voertuigje direct goed bedienen. Dat zit allemaal in deze kleine schavuit met zijn aandoenlijke krulletjes. De gunfactor heeft hij al snel
bij iedereen en zijn open gezicht en lach doen de rest.

De papa van kleine M. werkt op de leukste school in de stad. Kleine M. gaat zelf nog niet naar school dus past opa M. vaak op, tot groot plezier van dit illustere M&M duo.

Maar deze maandag niet. De vader van kleine M. besluit deze dag met M. naar de boerderij van een collega te gaan. Deze hoeve heeft een groot erf. Kleine M. en zijn papa gaan er op bezoek en daar krijgen beiden geen spijt van. M. mag met die vrolijke lieve collega mee op een echte trekker. Wat een heerlijkheid voor de kleine. Dit is leuker dan het beste pretpark.

En dan krijgen wij als opa en oma een foto te zien. We zien ze samen gaan, met hun haren wapperend in de wind. De trekker is klein en rijdt zachtjes. Kleine M. stuurt het vehikel volleerd over het boerenerf samen met de collega. Een Max Verstappen in de dop. Wat een lol en wat een duo! Een dag met een gouden randje voor kleine M., zijn papa en de enthousiaste boerin.

Website Proper Art

 


 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Joke Proper: Mama’s bloementuin

Lees verder »

Joke Proper: Hakseldag

Lees verder »

Joke Proper: Guilty pleasures

Lees verder »

Joke Proper: Geritsel in de keuken

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *