Inloopbijeenkomsten over dijkversterking tussen Zwolle en Olst

De Nederlandse dijken zijn aan versterking toe. Ook de 29 kilometer lange IJsseldijk tussen Zwolle en Olst wordt aangepakt. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en Boskalis werken in dit grote project samen onder de naam IJsselwerken.

Interessant? Deel het artikel

wdod 240117 ijssel werken titel

Vanaf eind 2024 gaat de omgeving veel van de werkzaamheden merken. Daarom nodigt IJsselwerken nu omwonenden uit voor inloopbijeenkomsten. Daarin horen en zien zij meer over de plannen en het (voorlopig) ontwerp voor de versterking van de IJsseldijk.

In Nederland wordt tot aan het jaar 2050 maar liefst 1500 kilometer dijk onder handen genomen. De versterking van de IJsseldijk is nodig om weer vele jaren op de dijk te kunnen vertrouwen, ook bij steeds extremer en onvoorspelbaarder weer. Er zijn gesprekken gevoerd met grondeigenaren die aan de dijk wonen en met onder andere gemeenten, provincie en Staatsbosbeheer. Het resultaat is een (voorlopig) uitgewerkt ontwerp voor de toekomstige dijk.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Een blik op het ontwerp

IJsselwerken wil belanghebbenden graag meenemen in de plannen en het (voorlopig) ontwerp voor de versterking van de IJsseldijk. Wat maakt het zo uitdagend en wat betekent dit voor de omgeving? Het projectteam vertelt over het ontwerp van de dijkversterking en wat de plannen zijn voor het realiseren ervan. Voor deze inloopbijeenkomsten zijn geïnteresseerden van harte welkom op de volgende data en locaties:

  • Woensdagavond 24 januari, 19.00 – 21.00 uur: Wijkcentrum SIO Zwolle – dijktrajecten vanaf Fabrieksweg Windesheim t/m buurtschap Oldeneel (Midden-Noord)
  • Maandagavond 29 januari, 19.00 – 21.00 uur: Dorpshuis Herxer Marke, Herxen – dijktrajecten vanaf rotonde de Omloop Wijhe tot Fabrieksweg Windesheim (Midden-Zuid)
  • Woensdagavond 31 januari, 19.00 – 21.00 uur: Uitspanning Het Engelse Werk, Zwolle – dijktrajecten Schellerdijk t/m Spoolde (Noord)
  • Maandagavond 5 februari, 19.00 – 21.00 uur: Holstohus, Olst – dijktrajecten vanaf Haereweg Olst tot rotonde de Omloop Wijhe (Zuid)

Aanmelden is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen gewoon binnenlopen op een moment tussen 19.00 – 21.00 uur om meer te weten te komen en vragen te stellen. De bijeenkomst heeft het karakter van een informatiemarkt.

Website WDOD

X (Twitter) WDOD

Facebook WDOD

Instagram WDOD

LinkedIn WDOD

Videokanaal WDOD

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.