Harry Vossen: Namijmeren over een prachtige kunstzomer

Nu de muzikale en beeldende kruitdampen van al het kunstzinnig geweld zijn opgetrokken zijn is het weer tijd voor nagenieten en mijmeren over 'hoe verder?'

Interessant? Deel het artikel

Harry V 231105 kunstwerken

Voorbij is de IJsselbiënnale 2023. In vijf etappes kon je van Ellecom tot Kampen zevenentwintig monumentale kunstwerken bewonderen.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Voorbij is ook de Kunst- en cultuurroute in Raalte

Op tweeëntwintig locaties werd er gezongen, theater gespeeld, kunst getoond. De storm die verschillende honderden mensen op de been bracht is gaan liggen.

Wat een uitbarsting van talent van bekende en veel (nog) onbekende mensen. Grote mensen en en vooral ook heel veel kleine , jeugdige mensen. Goede veelbelovende mini-kunstenaars maakten in de diverse workshops mooie producten Zelfs van museale kwaliteit, passend in een echt museum. (Dat misschien ooit in Raalte komt!)

(tekst loopt door onder afbeeldingen)

 

 

 

En dan die dames van het organisatiecomité voor de beeldende kunst. Zij wisten dat verborgen talent te vinden! Kilometers is er rondgefietst, urenlang gebeld….

En.. met zo’n overweldigend succes.

Uiteraard waren er ook teleurstellende afspraken, die niet nagekomen werden. Dat hoort nu eenmaal bij zo’n grote klus. Maar wie had gedacht dat er zoveel potentieel aan artistiekelingen hier zou wonen?

Het vermoeden was er wel . En daarmee is het dappere organisatiecomité aan de slag gegaan. Deze dames verdienen een ereplaats en een hele boel dikke veren op hun hoeden!

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Het is ondoenlijk om ook maar een enigszins reële indruk te schetsen van al het moois dat er te zien was. Tenslotte zijn  meer dan tweeënzeventig al dan niet professionele kunstenaars aan bod gekomen. En dan zijn er ook nog mensen die niet hebben deelgenomen.

Wie zei ook al weer dat beeldende kunst nauwelijks bestond in onze gemeente?

Op YouTube heeft Herman Koerhuis al een korte impressie gegeven van een gedeelte van de route.

Locatie

Zonder anderen te kort te doen wil ik hier toch een locatie nader bekijken. Want een beetje preken voor eigen parochie, c.q. gemeente mag wel, denk ik. Wat mij speciaal is opgevallen  is de Watertoren. Niet alleen door zijn lengte, maar meer nog door wat er in en om de toren belangstelling trok.

Vooral de -letterlijk en figuurlijk hoogstaande- schilderijen in de toren. Prachtwerk!

Compliment

En over die “beessies”die buiten stonden wil ik kwijt dat ik de Raalter bevolking wil bedanken voor wat die tien licht bruine en eenenveertig witte diertjes is overkomen! Na vier dagen en drie nachten zaten ze allemaal nog steeds op hun aangewezen plaats.

Mijn vertrouwen in de gastvrijheid en veiligheid in Raalte is met honderd procent toegenomen.

En zo staan zij nu weer klaar voor een derde of vierde keer hergebruik. Het is immers (de) kunst om iets moois te maken van dingen die er al zijn.

Idee

Verder is er een HOF-felijk idee om van de Kunst- en cultuurroute een TOREN-BiËNNALE te maken. Misschien met hetzelfde comité? Men moet het ijzer smeden als het  nog heet is !!

Tot slot

We kijken met spanning en verwachtingsvol uit naar wat de elfde van de elfde te bieden heeft in de Plaskerk. Dan zal alles in RAP en ROER komen voordat een week later de feestelijke afsluiting van 900  jaar Raalte  zal plaats vinden.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Nagekomen bericht

De expositie van Cult in de gangen van WZC Swaenewoerd wordt verlengd. Nu nog te zien tot januari 2024.

Facebook Cult Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *