Berichten over: Raalte 900

Afsluiting van feestjaar 900 Jaar Raalte met lampionnenoptocht en feestelijk samenzijn

Na een jaar vol festiviteiten en evenementen ter ere van het 900-jarig bestaan van Raalte, komt de afsluiting van het feestjaar nu snel dichterbij. De inwoners van Raalte kunnen zich verheugen op een bijzondere afsluiting van het jubileumjaar.

Lees verder »

andre kuipers

Festival Raalte op Groen donders succesvol

Raalte op Groen was zaterdag een enorm druk bezocht festival in het Raalter Hoftheater. Honderden mensen kwamen groen snuiven. André Kuipers waarschuwde de bomvolle theaterzaal: let een beetje op met die aarde, we hebben er maar een.

Lees verder »

Volledig programma festival ‘Raalte op Groen’ in het HOFtheater

Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt spreken op het festival ‘Raalte op Groen’. Dit festival vindt op zaterdagmiddag 11 november plaats in het HOFtheater. Je kunt hier het volledig programma downloaden!

Lees verder »

Harry Vossen: Namijmeren over een prachtige kunstzomer

Nu de muzikale en beeldende kruitdampen van al het kunstzinnig geweld zijn opgetrokken zijn is het weer tijd voor nagenieten en mijmeren over ‘hoe verder?’

Lees verder »

Leuke manifestatie Raalte Divers in de Plaskerk Raalte

Het was vrijdag 13 oktober alweer de achtste avond in het kader van Plaskerk 900. Raalte Divers was het thema deze keer. En divers was het!

Lees verder »

Poëzieworkshop Heidi Koren in de Bibliotheek in Raalte

Leer zelf een gedicht maken met de hulp van Heidi Koren in de bibliotheek Raalte.

Lees verder »

Raalte 900: Avond over diversiteit in de Plaskerk Raalte

Wat weet Jan van Ahmed en wat weet Ahmed van Jan? De 8e avond van de Plaskerk in het kader van Raalte 900 jaar op 13 oktober gaat over diversiteit

Lees verder »

Doe mee aan Raalte in Rap & Roer

Raalte is in Rap & Roer, want ons dorp bestaat 900 jaar. In 2023 zijn er veel verschillende activiteiten waaronder een middag in de Plaskerk op 11 november van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Lees verder »

Kaartverkoop lezing André Kuipers gestart

We kunnen melden dat de ticketverkoop voor André Kuipers is gestart. Je kan naar eigen keuze, het beschikbare aantal kaarten bestellen via het HOFtheater.
Wil je de afsluiting van het festival Raalte op Groen niet missen? Bestel nu hier kaarten voor deze voorstelling!

Lees verder »

Het Melkmeisje van Vermeer, maar dan nóg Hollandser

Familie, vrienden, medewerkers en relaties waren uitgenodigd voor de officiële onthulling van Martin Dijkmans Melkmeisje. Onze Luttenbergse Nederlands –kampioen klompenmaker, die al de monsterklus “de Nachtwacht op ware grootte in klompjes” op zijn naam heeft staan, was een nieuwe uitdaging aangegaan; het Melkmeisje van Vermeer als klompenmozaïek van vier meter hoog maken.

Lees verder »

Foto-expositie Raalte na 900 jaar

In het kader van 900 jaar Raalte gaat fotoclub Salland ‘groot’ exposeren in de tuin van WZC Swaenewoerd Raalte.

Lees verder »

In 900 jaar van Raelt tot Raalte

Raalte bestaat 900 jaar! En dat vieren we in 2023 met een jaar bomvol activiteiten. Van 14 t/m 16 juli staat alles in het teken van de historie van het dorp, tijdens het themaweekend ‘Van Raelt tot Raalte’. Geniet in dit weekend van muziek, exposities en historische activiteiten.

Lees verder »