Berichten over: Raalte 900

Doe mee aan Raalte in Rap & Roer

Raalte is in Rap & Roer, want ons dorp bestaat 900 jaar. In 2023 zijn er veel verschillende activiteiten waaronder een middag in de Plaskerk op 11 november van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Lees verder »

Astronaut André Kuipers spreekt op festival ‘Raalte op Groen’

Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt spreken op het festival ‘Raalte op Groen’. Dit festival vindt op zaterdagmiddag 11 november plaats in het HOFtheater.

Lees verder »

Kaartverkoop lezing André Kuipers gestart

We kunnen melden dat de ticketverkoop voor André Kuipers is gestart. Je kan naar eigen keuze, het beschikbare aantal kaarten bestellen via het HOFtheater.
Wil je de afsluiting van het festival Raalte op Groen niet missen? Bestel nu hier kaarten voor deze voorstelling!

Lees verder »

Het Melkmeisje van Vermeer, maar dan nóg Hollandser

Familie, vrienden, medewerkers en relaties waren uitgenodigd voor de officiële onthulling van Martin Dijkmans Melkmeisje. Onze Luttenbergse Nederlands –kampioen klompenmaker, die al de monsterklus “de Nachtwacht op ware grootte in klompjes” op zijn naam heeft staan, was een nieuwe uitdaging aangegaan; het Melkmeisje van Vermeer als klompenmozaïek van vier meter hoog maken.

Lees verder »

Foto-expositie Raalte na 900 jaar

In het kader van 900 jaar Raalte gaat fotoclub Salland ‘groot’ exposeren in de tuin van WZC Swaenewoerd Raalte.

Lees verder »

In 900 jaar van Raelt tot Raalte

Raalte bestaat 900 jaar! En dat vieren we in 2023 met een jaar bomvol activiteiten. Van 14 t/m 16 juli staat alles in het teken van de historie van het dorp, tijdens het themaweekend ‘Van Raelt tot Raalte’. Geniet in dit weekend van muziek, exposities en historische activiteiten.

Lees verder »

Op het binnenplein van burcht Ramelo, 900 jaar geleden

In Raalte bestaan plannen om de verdwenen burcht Ramelo weer zichtbaar te maken. Reden om in de geschiedenis van dit kasteel te duiken, zeker in dit jaar dat Raalte 900 jaar bestaat. HierInSalland publiceerde al enkele vensters over dit onderwerp van Harry Luchtenberg. Vandaag is Harrie Kiekebosch aan de beurt over de intrede van geld in plaats van ruilhandel, gebaseerd op een meesterlijke parabel. Een oud verhaal, maar nog zo ontzettend actueel!

Lees verder »

Klimaatwandeling: op zoek naar wat klimaatverandering doet met de natuur in Salland

Ben jij ook nieuwsgierig naar de invloed van klimaatverandering op de natuur om je heen? Dan is deze wandeling, georganiseerd door werkgroep 900 jaar Raalte Groen wat voor jou!

Lees verder »

Vlinderbord geplaatst bij BS De Linderte Raalte

900 jaar Raalte Groen plaatste een vlinderbord bij BS De Linderte in Raalte.

Lees verder »

Burcht Ramelo, het verhaal over Gait Marsman

Harry Luchtenberg groeide op in de omgeving waar de burcht Ramelo vroeger stond. Dit houten kasteel is volledig verdwenen maar er zijn serieuze plannen om dit weer zichtbaar te maken. Harry brengt in diverse artikelen voor HierInSalland vensters in beeld.

Lees verder »

Komt de burcht Ramelo weer in het zicht in Raalte?

Woensdagavond 26 april vertelde Bert Terlouw in de bibliotheek van Raalte over de ridders van Ramelo en hun burcht, die gestaan heeft aan de Haansweg in Raalte.

Lees verder »

Raalte Royaal Weekend; waarom je dit absoluut niet wil missen!

Het kan geen Raaltenaar meer ontgaan zijn, we zijn jarig! En om dit te vieren worden er het hele jaar activiteiten georganiseerd door en voor Raaltenaren. De organisatie is druk bezig met het eerste weekend: Raalte Royaal van 27 t/m 30 april. ‘Dit weekend staat in het teken van verbinding en sport’, aldus Esther Vastenavond, lid van de regiegroep 900 jaar Raalte.

Lees verder »