Gemeente Raalte trapt NK Tegelwippen 2024 af met Ont-Tegel Tour

In de strijd om Nederland groener te maken rijdt op zaterdag 23 maart de Ont-Tegel Tour door de 9 kernen van de gemeente Raalte.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 231126 tegelwippen

Op deze dag kunnen inwoners kosteloos hun tuintegels omruilen voor een gratis plantje. De Ont-Tegel Tour is een actie opgezet door gemeente Raalte, SallandWonen en de Tuincoaches Regio Raalte. Hiermee trappen zij gezamenlijk de start van het NK Tegelwippen 2024 af.  

Schema van de Ont-Tegel Tour

10:00 – 11:00 uur Laag-Zuthem

Het Veldje aan de Zunnebelt

Raalte

Basisschool Oostenwind aan de Monumentstraat

Nieuw-Heeten

Speeltuin aan de Bromhaar

12:00 – 13:00 uur Lierderholthuis

Speeltuin aan de Kerkslagen

Mariënheem

Speeltuin aan de Wildbaan

Heeten

Speeltuin aan de Lange Slag

14:00 – 15:00 uur Heino

Speeltuin aan de Harrebrink

Luttenberg

Speeltuin aan De Haverkamp

Broekland

Speeltuin aan de Vorsterhof

 

Wethouder Breun Breunissen:

‘Het vergroenen van onze gemeente is een belangrijke taak waar wij, samen met alle inwoners, verantwoordelijk voor zijn. Een groene omgeving heeft vele voordelen voor mens, dier en natuur en helpt ons meebewegen met de veranderingen in het klimaat. De Ont-Tegel Tour is een mooi voorbeeld van hoe we hier ons steentje aan bijdragen, of in dit geval afdragen’.

De actiedag

Naast het gratis omruilen van tuintegels voor gratis plantjes, lopen er ook enthousiaste tuincoaches rond in de straten. Zij zijn er voor inwoners die vragen hebben of advies willen over vergroenen. De actiedag staat ook in het teken van ontmoeten. Buren kunnen elkaar helpen in de tuin en samen de tegels inleveren.

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is dit jaar van 21 maart t/m 31 oktober 2024. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in zijn eigen voor-, achter-, of geveltuin. Heb je tegels gewipt? Meld deze dan aan via www.nktegelwippen.nl. De afgelopen jaren heeft gemeente Raalte jaarlijks meer dan 20.000 tegels opgehaald voor het NK Tegelwippen. Dit jaar hopen ze natuurlijk kampioen te worden in hun klassement.

NK Tegelwippen, Foto Tineke Dijkstra

Klimaatsubsidie

Met kleine aanpassingen kan iedereen een steentje bijdragen aan een groenere gemeente die beter voorbereid is op het veranderende klimaat. Om inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen te ondersteunen en stimuleren om te vergroenen en te verduurzamen, stelt de gemeente Raalte een klimaatsubsidie beschikbaar.

Hierover is hier meer te lezen

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.