Berichten over: SallandWonen

Woningcorporatie SallandWonen heeft in 2023 veel bijzondere projecten gerealiseerd en is daar trots op

SallandWonen heeft in 2023 zoveel mogelijk woningen gebouwd en verduurzaamd. Dat is niet altijd makkelijk, omdat er veel obstakels zijn als je wilt bouwen of verduurzamen.  Dat doen we omdat het meer dan ooit nodig is in tijden van energie- en wooncrisis. SallandWonen bestaat om te voorzien in  betaalbare en duurzame huisvesting in een leefbare woonomgeving voor huurders.

Lees verder »

eerste steen molenwijk heino sallandwonen

Woningcorporatie SallandWonen bouwt 20 buitengewoonthuiswoningen in Heino

En daar werd op een feestelijke manier aandacht aan besteed: Marijke Kool (directeur bestuurder SallandWonen) heeft samen met aannemer Hans Valk met een bouwkraan een aantal kalkzandsteen-elementen in de fundering geplaatst.

Lees verder »

sallandwonen wooldhuis het zand

Ontwikkeling bij het Wooldhuis in Heino, SallandWonen bouwt door

Directeur – bestuurder Marijke Kool van SallandWonen heeft dinsdag 2 april haar handtekening gezet onder de aankoop van een kavel naast het vernieuwde verpleeghuis ’t Wooldhuis in Heino. Hiermee bouwt SallandWonen verder aan het realiseren van appartementen voor ouderen waar (indien gewenst) zorg geleverd kan worden.  

Lees verder »

Gemeente Raalte trapt NK Tegelwippen 2024 af met Ont-Tegel Tour

In de strijd om Nederland groener te maken rijdt op zaterdag 23 maart de Ont-Tegel Tour door de 9 kernen van de gemeente Raalte.

Lees verder »

De eerste huurders trokken in Arkelstein Raalte

Deze week verhuisden de eerste huurders naar het voormalige kantoorpand Arkelstein 2 in Raalte. Arkelstein heeft een tijd leeggestaan en is in korte tijd opgeknapt. Er zijn vier verdiepingen met 31 appartementen.

Lees verder »

In Olst zijn 20 nieuwe huurwoningen opgeleverd

Op het voormalige Aberson terrein in Olst is een nieuwe wijk, ‘De Steenpers’ in ontwikkeling. Woningcorporatie SallandWonen droeg hier 20 huurwoningen over aan de bewoners.

Lees verder »

Feestelijk moment flexwoningen gemeente Olst- Wijhe

SallandWonen en gemeente Olst- Wijhe zijn trots op de nieuw opgeleverde flexwoningen. Door goed samenwerken hebben 76 huishoudens in Olst-Wijhe een woonplek gekregen. Gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen hebben door woningnood voorop te zetten dit in korte tijd samen gerealiseerd.

Lees verder »

Arkelstein 2 Raalte in november klaar voor oplevering

Kantoorgebouw Arkelstein 2 in Raalte wordt verbouwd tot woongebouw met appartementen voor mensen die dringend tijdelijk woonruimte zoeken. Naar verwachting wordt het pand half november opgeleverd. Ben je benieuwd naar het resultaat? Kom naar het inloopmoment op donderdag 19 oktober.

Lees verder »

Woningcorporatie SallandWonen startte de bouw van 23 ‘buitengewoonthuiswoningen’ in Olst

Deze woningen worden gebouwd aan de Olsterkampweg.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Onverklaarbaar

Columnist Gosse Jongstra is blij verrast door de snelheid waarmee Olst- Wijhe flexwoningen realiseerde maar voorziet problemen wanneer deze weer afgebroken moeten worden.

Lees verder »

De eerste bewoners hebben een fijne woonplek gekregen in de  flexwoningen in Olst

Het is gelukt! Om in tijden van grote woningnood snel een oplossing te bieden voor mensen die heel snel een woning nodig hebben zijn SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe in de zomer van 2022 aan de slag gegaan met flexwonen.

Lees verder »

De unieke biobosed huurwoningen in de ecologische wijk Olstergaard zijn klaar voor de eerste bewoners

In Olst staat de ecologische wijk Olstergaard. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst die met toekomstige bewoners en omwonenden is ontwikkeld. Een wijk, waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur, samen leven en de gezondheid van de nieuwe bewoners, kopers en huurders.

Lees verder »