Berichten over: SallandWonen

Woningcorporatie SallandWonen startte de bouw van 23 ‘buitengewoonthuiswoningen’ in Olst

Deze woningen worden gebouwd aan de Olsterkampweg.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Onverklaarbaar

Columnist Gosse Jongstra is blij verrast door de snelheid waarmee Olst- Wijhe flexwoningen realiseerde maar voorziet problemen wanneer deze weer afgebroken moeten worden.

Lees verder »

De eerste bewoners hebben een fijne woonplek gekregen in de  flexwoningen in Olst

Het is gelukt! Om in tijden van grote woningnood snel een oplossing te bieden voor mensen die heel snel een woning nodig hebben zijn SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe in de zomer van 2022 aan de slag gegaan met flexwonen.

Lees verder »

De unieke biobosed huurwoningen in de ecologische wijk Olstergaard zijn klaar voor de eerste bewoners

In Olst staat de ecologische wijk Olstergaard. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst die met toekomstige bewoners en omwonenden is ontwikkeld. Een wijk, waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur, samen leven en de gezondheid van de nieuwe bewoners, kopers en huurders.

Lees verder »

Start bouwkaveluitgifte nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte

De gemeente Raalte start na de zomer met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. Het gaat om 14 kavels voor vrijstaande woningen, 14 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 10 kavels voor rijwoningen. SallandWonen gaat 24 huurwoningen bouwen.

Lees verder »

Groter aanbod sociale huurwoningen op dewoningzoeker.nl

Vanaf vandaag staat er een aanbod van acht woningcorporaties aan sociale huurwoningen op www.dewoningzoeker.nl. Woningcorporaties SallandWonen, Vechtdal Wonen en Woonstichting VechtHorst sluiten aan bij het platform voor woningzoekenden. Die kunnen vanaf vandaag met één inschrijving op zoek naar een huis in tien verschillende gemeenten in Overijssel.

Lees verder »

SallandWonen en ZGR maken creatief ruimte voor extra woningen

Zorg Groep Raalte (ZGR) en woningcorporatie SallandWonen hebben een mooie oplossing bedacht om meer woningen te creëren.

Lees verder »

Rode bankjes Blekkerhoek weer geopend in Raalte

Na een jaar van voorbereidingen is het eindelijk zover: De rode bankjes, naast de pluktuin in de Blekkerhoek, zijn in ere hersteld. Op donderdag 22 juni vond de heropening plaats.

Lees verder »

Circulaire woningbouwer Tala uit Broekland genomineerde voor prestigieuze prijs

Duurzaam bouwbedrijf Tala uit Broekland is één van de drie genomineerden voor de Circulair Ondernemen Award regio Zwolle. De uitreiking op 30 mei vindt plaats in de week dat het innovatieve bedrijf ook haar eerste biobased sociale huurwoningen oplevert in Olst.

Lees verder »

Braakliggend terrein naast De Hartkamp Raalte krijgt nieuwe invulling  

SallandWonen heeft plannen om op het braakliggende terrein aan de Ware, dat naast De Hartkamp ligt, woningen te bouwen voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben.

Lees verder »

Meer en duurzame sociale huurwoningen in Raalte en Olst-Wijhe

De komende jaren komen er extra sociale huurwoningen in Salland. Dat hebben de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte, SallandWonen en de huurdersorganisaties met elkaar afgesproken. Dat is nodig want er is een tekort aan woningen, ook in de beide Sallandse gemeenten. Ook zet SallandWonen verder in op energiebesparing in bestaande woningen. Deze afspraken en meer staan in de ‘prestatieafspraken’ voor 2023-2024 die de partijen samen hebben gemaakt. 

Lees verder »

Bibliotheek Salland vraagt gemeente Raalte om bijdrage voor herhuisvesting bibliotheek

SallandWonen gaat appartementen bouwen op de eerste twee verdiepingen van het Kulturhus in Raalte. De kantoren van Bibliotheek Salland verhuizen daarom naar de begane grond.

Lees verder »