Ferdi Hummelink: BBB leeft met de rug naar de toekomst: stopp’n d’r met!

Ferdi Hummelink is een rasechte Achterhoeker en geniet van het vrijdenken van Bennie Jolink. Helemaal nu die een nieuwe versie uit gaat brengen van De boer is Troef: "We gaan onverminderd voort met schaalvergroting en het omvormen van boeren naar industriëlen."

Interessant? Deel het artikel

silo platteland

Door Ferdi Hummelink

Ik kom zelf uit de Achterhoek met 100% boerenbloed. Ik was geen grote fan van Normaal, maar had wel een groot respect voor hen, met name Bennie Jolink. Waarom?; omdat hij een vrije geest is die met boerenverstand de zaken scherp ziet en een eigen mening vormt, los van wat zijn directe omgeving vindt en zegt. Mijn respect voor hem wordt steeds groter, want hij heeft gewoon gelijk.

Wat mij betreft wordt het lied ‘De Boer is Troef’ omgedoopt in ‘De Boer is Droef’.

Echte boeren die binding hebben met hun dieren en hun land sterven binnenkort uit. In Overijssel waar ik nu woon verdwijnt 30 % tot 2030. En het is al decennia aan de gang. Dat vind ik steeds pijnlijker worden. Wat mij betreft moeten er juist meer boeren komen. We gaan onverminderd voort met schaalvergroting en het omvormen van boeren naar industriëlen, die meer achter de computer zitten om voeder- en robotmelkmachines aan te sturen dan dat ze buiten komen en hun eigen beesten eens in de ogen kijken. Nog los van de gigantische problemen die met name de (intensieve) veehouderijen veroorzaken in hun directe omgeving (stikstof, gezondheid, ) en in de rest van de wereld (klimaat, ontbossing, waterverbruik,..).

Stopp’n d’r met!

Stopp’n d’r met! Ik zeg: ga voor (hoofdzakelijk) plantaardige productie voor de lokale markt, eis individueel en gezamenlijk (via LTO) een eerlijke prijs waarin ALLE kosten zijn meegenomen, dus niet alleen de productiekosten maar ook de verrekening van de stikstof-, klimaat- en biodiversiteitschade en je zult merken dat je een prima boterham kunt verdienen, want dan wordt dierlijke productie en producten die van ver komen van concurrenten te duur. En breng je weer iets positiefs in de wereld zoals boeren eeuwen lang deden.

BBB leeft met de rug naar de toekomst

Dat biologisch boeren en kleinschaligheid niet één keer wordt genoemd (!) in het partijprogramma van de BBB in Overijssel zegt mij genoeg. Dit is een partij die met de rug naar de toekomst leeft en er voor zorgt dat boeren verder decimeren.. Sorry dat ik het moet zeggen, maar de Partij van de Dieren (waar ik overigens niet op heb gestemd) heeft 10 keer meer visie.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.