Berichten over: bbb

Meten=Weten in hoger beroep tegen ‘onbegrijpelijke uitspraak in zaak lelieteeltgif naast Natura2000 Lemelerveld

Meten=Weten snapt er niks van dat de rechter besloten heeft dat de provincie Overijssel niet hoeft op te treden tegen landbouwgif van lelieteelt aan de voet van Lemelerberg.

Lees verder »

Joa Joa ziet grote gevolgen voor politieke keuzes Eddy van Hijum

Joa Joa ziet grote gevolgen voor politieke keuzes Eddy van Hijum.

Lees verder »

Het nieuwe kabinet gaat tientallen miljarden besparen op onderwijs en cultuur

Het nieuwe kabinet gaat tientallen miljarden besparen op onderwijs en cultuur.

Lees verder »

Salland Deze Week: Brief van Pieter Omtzigt en Eddy van Hijum

Tot op het laatste moment was het spannend of we een kabinet zouden krijgen met een partij die stelselmatig hele groepen van onze samenleving wegzet én met een partij die als tool door een marketingbureau in de markt is gezet. Omtzigt en Van Hijum waren die eendenkooi ingekropen en eenmaal binnen kregen ze het idee dat ze er niet meer uit konden. HierInSalland heeft een brief geschreven waarmee die twee alsnog het rechte pad hadden kunnen kiezen, zonder gezichtsverlies, maar vooral omwille van het landsbelang.

Lees verder »

wij van wc eend

Salland deze Week: Wim Groot Koerkamp past toe wat hij anderen verwijt: Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend

Foodbusiness laat Sallander Wim Groot Koerkamp leeglopen met een column waarin maar de helft van het verhaal verteld wordt. Groot Koerkamp mag zonder moeite wild om zich heenslaan, iedereen van alles verwijten, om vervolgens te vragen minder te polariseren…

Lees verder »

Brief van Cor Hopman aan biologisch boer Jan Overesch

HierInSalland columnist Jan Overesch schreef op 26 februari een artikel ”Het landschap van lijdend naar leidend voorwerp.’ Streekgenoot Cor Hopman schrijft hier een uitgebreide reactie op.

Lees verder »

Salland Deze Week: We helpen Eddy met een kabinet waar iedere Nederlander zich in kan vinden

Ha Eddy, we zien je de laatste tijd vaker op tv dan in Laag Zuthem. Dus brengen we onze gratis adviezen digitaal over. In het openbaar, want dat past het beste in nieuwe bestuursculturen. Hierbij een blauwdruk voor het beste kabinet ooit. Is precies wat NSC voor ogen heeft. Maar het lukt nog niet zo, dat uitgelegd te krijgen. Kun je zo aan Kim Putters geven.

Lees verder »

pieter omtzigt nsc politiek

Salland Deze Week: De brief die Omtzigt eigenlijk wilde publiceren

Deze week trok de integere Omtzigt, zich terug uit de formatieonderhandelingen. Hij heeft alles gedaan om tot een vertrouwensbasis met de andere partijen te komen, hoewel hij altijd duidelijk gecommuniceerd heeft dat hij sceptisch stond tegenover de door PVV en BBB gewenste coalitie, welke ook door de VVD gedoogd zou kunnen worden.

Lees verder »

Tessel Hofstede

Denne roept genomineerden op zich terug te trekken van de lijst van vrouwen met media-impact

Carla Evers, de fractievoorzitter van BBB in Provinciale Staten is genomineerd voor vrouwen die de meeste media-impact hadden in Oost-Nederland vorig jaar. Denne roept andere genomineerden daarom op zich terug te trekken.

Lees verder »

varken

Salland Deze Week: The Pig Story

“Het Ware Verhaal over de varkenshouderij in Nederland is een ander verhaal dan wat de media ons dagelijks voorschotelt” zegt The Pig Story waar Salland Eet en Boert Bewust ook aan gekoppeld is. Mede gesponsord door de Sallandse gemeentes. Maar hún ware verhaal, daar klopt niks van! Aan Tafel, BBB: ze vertellen allemaal een remarkable ‘waar verhaal’!

Lees verder »

Bijna 20 jaar ‘onderbuikpolitiek’ gaat de PVV nu opbreken

Al bijna 20 jaar probeert Geert Wilders door het inspelen op de onderbuik van ontevreden Nederlanders die hun verstand weigeren te gebruiken Kamerzetels te scoren. Zolang hij zijn onwaarheden vanaf de zijlijn, vanuit de oppositie, kon afvuren lukte dat aardig en wist hij de grootste partij van Nederland te worden. Een kwart van de Nederlanders steunt zijn onfrisse ideeën kennelijk, waardoor hij nu geacht wordt een regeringscoalitie te vormen. Helaas zal hij daarbij nu in zijn eigen mes vallen.

Lees verder »

denne asterix obelix

Denne gaat genieten van de Witte Iris

Denne is Asterix-fan, misschien nog wel meer Obelix-fan. Hij is daarom zielsgelukkig in deze feestmaand. Er is een nieuw album uit.

Lees verder »