Evenement voor aardbevingsslachtoffers in HOFtheater Raalte gaat zondag niet door

Aanstaande zondagmiddag 19 maart was in het HOFtheater een toneel- en muziekevenement met het motto 'Bekend maakt Bemind' gepland voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië en Turkije. Wegens het zeer teleurstellende aantal reserveringen tot nu toe hebben we helaas in overleg met alle betrokkenen besloten deze voorstelling op die datum af te blazen.

Interessant? Deel het artikel

'Gedwongen Reis' in Deventer Schouwburg © Hasan Kaddour
'Gedwongen Reis' in Deventer Schouwburg © Hasan Kaddour

Deze voorstelling in het HOFtheater zou bestaan uit een toneelstuk Gedwongen Reis door Syrische en Iraanse asielzoekers die in Deventer op een opvangschip verblijven. O.l.v. regisseur Nachwan Al-Rajab Agha brachten zij een paar weken geleden al twee prachtige voorstellingen op de planken in de kleine zaal van de Deventer Schouwburg, die in totaal zo’n 400 bezoekers trokken. Na de pauze zou de bekende Syrische- Nederlandse muzikant Gharib Ali optreden. Bezoekers zouden geen entree hoeven betalen maar een vrijwillige donatie aan Giro555 kunnen doen.

Redenen

Wij waren heel teleurgesteld te moeten horen dat er vijf dagen voor de uitvoering nog amper reserveringen waren gedaan en er op Giro555 nog geen euro binnengekomen was en zouden graag van onze volgers willen horen of zij idee hebben hoe deze mislukking kon ontstaan.

  • Beginnen we het leed in Syrië en Turkije minder belangrijk te vinden omdat er minder media- aandacht is? Dat zou een trieste zaak zijn, omdat daar nog jarenlang hulp nodig zal zijn. En in dat licht is het vreemd dat vorig weekend in het Holstohus in Olst nog een manifestatie voor de hulp aan slachtoffers werd georganiseerd met een veiling en een optreden van dezelfde zanger, waar wel veel bezoekers op af kwamen.
  • Schrok het gebruik van Giro555 voor deze actie af? Er gaan nogal wat wilde verhalen rond over teveel geld dat aan de strijkstok blijft hangen. Persoonlijk denk ik dat ad hoc vrijwilligerswerk prachtig is als aanvulling, zoals we in Raalte konden zien voor Turkije en ook Oekraïne, maar dat je voor de daadwerkelijke hulpverlening ter plaatse toch echt professionele hulpverleningsorganisaties nodig hebt met specifieke kennis en contacten ter plaatse en dat dat nu eenmaal kosten met zich meebrengt.
  • Was dit geen gebeurtenis voor de zondagmiddag?

Graag horen wij van onze volgers welke ideeën zij hierover hebben.

Mail je reactie

Dankwoord

Wij willen het HOFtheater bedanken voor het belangeloos ter beschikking stellen van hun faciliteiten en TCRTours die een bus ter beschikking zouden stellen voor het transport van de acteurs en rekwisieten uit Deventer.

Toekomst

Alle betrokken zullen de ontstane situatie evalueren en hopen, mede met de hulp van jullie reacties een nieuwe datum te prikken. We houden jullie op de hoogte!

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *