Berichten over: Hoftheater

Nathalie Baartman en de Bössels

Nathalie Baartman was in the house. Met haar Bössels!

Vaak schrijven we recensies van Hoftheater-optredens. Veel vaker ook niet. Maar dan is Paul de Muyt er altijd nog om een sfeerimpressie te geven. Met foto’s. Dat lukt ook als het om cabaret en Twentse Fadoooo gaat. Kijk maar.

Lees verder »

Dikkie @ Coco Hoftheater

Dikkie @ Coco in Het Hoftheater | In beeld

Paul de Muyt is Hoffotograaf, fotograaf bij optredens in het Hoftheater in Raalte. Zijn foto’s vervangen woorden van optredens. Zie bijvoorbeeld de kindervoorstelling van Dikkie @ Coco.

Lees verder »

janke dekker

Hoftheater: Janke Dekker volgt gewoon haar hart ook als ranzige journalistiek zich er mee bemoeit

Janke Dekker en haar man Tom Egberts hebben van de media levenslang gekregen. De waarheid was niet interessant, verkoopcijfers wel. Met ‘ik volg gewoon mijn hart’ neemt Janke Dekker het publiek mee in haar keuzes. Barbra Streisand is haar grote voorbeeld.

Lees verder »

Ocobar doet Clapton

Ocobar doet in Hoftheater open sollicitatie naar Ribs and Blues

Ocobar deed Clapton, zaterdagavond in het Hoftheater. Forever Clapton. Een reis door de verschillende fases in diens muziekleven. Dus ook een paar bluesnummer. “Dat komen we graag een heel optreden lang ook een keer bij Ribs and Blues spelen!

Lees verder »

Pieter Derks, Ja Leuk

Grote jongens als Pieter Derks onderstrepen het belang van kleinere theaters

Pieter Derks deed Raalte gisteren aan met zijn nieuwe programma ‘Ja, leuk’. Een try out. Want als de Nijmeegse cabaretier voor het echie gaat, is het Hoftheater te klein.

Lees verder »

Poelhekke en Van Wifferen zijn niet zo van het cancelen en excuses maken

Toen we Thijs Poelhekke vroegen wat hij er zelf van vond zei hij dat hij er gemengde gevoelens aan overgehouden had, dus zijn avond was geslaagd, voegde hij toe. We hebben het dan natuurlijk over de oudejaarsconference die Thijs samen met Arjan van Wifferen op de planken van het Hoftheater bracht.

Lees verder »

cesar zuiderwijk

Levi stal de show tijdens avondje Cesar Zuiderwijk in Hoftheater

Nu weten we het zeker: het draait bij een band om de drummer! Zonder hem kwam er niks van terecht. Cesar Zuiderwijk van The Golden Earring zegt het zelf.

Lees verder »

maartje en kine

Maartje en Kine zoeken ‘Sneeuwbeesten’ en komen MuSing in Raalte tegen

“Wij zijn een allround koor dat zich thuis voelt bij diverse muziekstijlen en inzetbaar is voor verschillende doelgroepen en optredens” schrijft het Raalter popkoor MuSing op haar website. Dat hebben ze zaterdag laten zien. In de slotact van ‘Sneeuwbeesten’ van Maartje en Kine stonden ze plots op het podium van het Hoftheater.

Lees verder »

blauwe vinkjes hoftheater

Blauwe Vinkjes over de wereld vanwege de smartphone

We verhouden ons nog maar moeilijk tot de smartphone. Je kunt er steeds meer mee en dat weten we nog niet zo goed in toom te houden. Cabaret Blauwe Vinkjes in het Hoftheater hield daar gisteren rekening mee: na drie kwartier een break om even op je telefoon te kunnen kijken.

Lees verder »

Ian Siegal

Recensie: Niet alleen Ian Siegel, ook zijn muzikanten zwepen Hoftheater op met fantastische blues

Als je op zoek gaat naar de oorsprong van de Blues, kom je onvermijdelijk ook langs jazz, brass, dixieland, ragtime en Afrikaanse rhytm. Zo’n avond was het vrijdagavond in het Hoftheater. Ian Siegal en zijn gelegenheidsband nam ons mee op een muzikale reis.

Lees verder »

groene bank

De Groene Bank: 11 November moet je naar ‘Raalte op Groen’ in het Hoftheater komen! | Podcast

De groene festiviteiten in verband met ‘Raalte 900 Jaar’ hebben ook een podcast opgeleverd: De Groene Bank. Kijk hier de eerste aflevering. Die gaat natuurlijk over het groene festival Raalte op Groen in het Hoftheater. Met André Kuipers.

Lees verder »

recensie, jasper van der veen

Recensie: Jasper van der Veen voedt ‘niet gehinderd door enige kennis’ zijn baby op

Jasper van der Veen won het Leids Cabaret Festival. Dan ben je wel iemand! Dat bleek donderdag in het Hoftheater ook. ‘Niet gehinderd door enige kennis’ zet aan tot nadenken, en trouwens had hij ook interessante kroketten-info opgedaan bij Robby’s Snacks.

Lees verder »