Meer berichten

Video maken voor Klink Nijland

Watvinnie met Klink Nijland en Uitzendbureau Salland over het werven van personeel

Hoe kom je in deze tijd aan personeel? Dat werkt het beste als je de ziel van bedrijf uitdraagt, weet André Duteweert van Uitzendbureau Salland. Bij Klink Nijland is dat niet alleen rock and roll of voetbal. Op tijd beginnen, niet te vroeg te stoppen en gewoon meedoen! Dan kun je volgens mede-eigenaar Roland Koerhuis als stratenmaker zo aan de bak bij Klink Nijland.

Lees verder »

Terrawijs en Oostenwind over onderwijs: het kind doet er nú al toe. En de aarde ook!

Je zit niet op school om klaar gestoomd te worden voor later. Nee, je doet er nu al toe! Dat is een kern in de onderwijsfilosofie van Oostenwind in Raalte en de nieuw op te richten school Terrawijs in Deventer. Terrawijs zoemt daarbij ook in op een levensstijl die de aarde niet uitput. Watvinnie vroeg Tessa Hoogeland en Anne Tielbeke naar tekst en uitleg.

Lees verder »

VroegZat

VroegZat opnieuw naar Hedon

Voor VroegZat kun je 5 juli weer terecht in Hedon. Wees er snel bij, want de avonden zijn altijd snel uitverkocht. Het concept is vroeg beginnen, op tijd weer stoppen. En muziek uit de jaren dat ‘we’ nog ’s avonds naar een disco gingen in plaats van ’s nachts.

Lees verder »

tuincoach

De Groene Bank: Wat is een tuincoach en wat doet deze precies?

Bij de HierInSalland talkshow ‘De Groene Bank” deze keer een gesprek met Chris van Vliet. Chris is namens de gemeente Raalte tuincoach.Een tuincoach helpt om mensen hun tuinen te vergroenen en denkt mee hoe je optimaal gebruik kunt maken van een groene tuin. De gemeente Raalte heeft tuincoaches in het leven geroepen om mensen te helpen met het vergroenen van hun tuin.

Lees verder »

Jason Fredrick van Eunen nieuwsgierig denken

Jason Fredrick van Eunen: Meer dan alleen boeken

Gastschrijver Jason Fredrick van Eunen heeft als missie om mensen te laten denken en kennis te laten vergaren. Met talkshow video.

Lees verder »

watvinnie sabine jason

Watvinnie over het belang van lezen, maar vooral ook over het plezier in lezen!

Als kinderen al lezen, snappen ze steeds minder wat ze lezen. Hoe lossen we dat op? HierinSalland ging daarover in gesprek met Sabine Tielenius Kruythoff, directrice van Bibliotheek Salland en Jason Fredrick van Eunen van nieuwsgierigdenken.

Lees verder »

watvinnie

Watvinnie: Volgend jaar Sallandse dorpencompetitie Tegelwippen?

In deze talkshow van Watvinnie: Wie wordt de groenste ambtenaar van Salland? Zullen we een dorpencompetitie tegelwippen starten in Salland? En als je je straat wil vergroenen, de gemeente Raalte helpt je graag. Ook financieel!

Lees verder »

Documentaire over Refik Köse tijdens een bezoek aan Oost Turkije te zien in het HOFtheater Raalte.

De ramadan is afgelopen. Alle reden voor moslims een groot feest te vieren. Een Suikerfeest. Dat is samen eten, maar eerst naar de moskee. Raaltenaar Refik Köse ging vorig jaar terug naar zijn geboortedorp in Turkije, waarvan HierInSalland een documentaire maakte, die in het najaar te zien zal zijn in het HOFtheater.

Lees verder »

Watvinnie: mensen veranderen hun klimaatgedrag als ze mooie voorbeelden krijgen

Hoe verander je gedrag van mensen ten aanzien van het klimaat? Niet met doemverhalen, blijkt uit deze Watvinnie.

Lees verder »

Watvinnie: Hoe hoale wie Mariënheem leafbaar?

Mariënheem heeft wel wat issues. Die N35 bijvoorbeeld. En Raalte zo kort om de hoek, dat middenstand kansloos is. Tijd voor een goed gesprek over hoe het dorp toch leefbaar blijft. Een gesprek in’t plat.

Lees verder »

Watvinnie met Marius Jaspers

Watvinnie: functioneren gemeenteraden eigenlijk wel goed?

In Olst-Wijhe voelt de stichting Noordmanshoek zich geschoffeerd door het college en de coalitie, in Raalte vechten andere partijen GemeenteBelangen de tent uit. Tijd voor een goed gesprek over gemeenteraden.

Lees verder »

watvinnie

Talkshow Watvinnie over Luttenberg: SDOL, Elckerlyc en de voedselbank

Watvinnie is een talkshow die de praattafel iedere keer in een ander dorp neerzet. Deze keer staat Luttenberg centraal.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.