Meer berichten

watvinnie

Talkshow Watvinnie over Luttenberg: SDOL, Elckerlyc en de voedselbank

Watvinnie is een talkshow die de praattafel iedere keer in een ander dorp neerzet. Deze keer staat Luttenberg centraal.

Lees verder »

watvinnie met pastoor verweij en magda nij bijvank

Watvinnie over de kerk als theater, met pastoor Verweij en theatervrouw Magda Nij Bijvank

De katholieke kerk van Haarle is de volgende die ‘uit de eredienst onttrokken’ is. Maar we blijven even goed behoefte houden aan zingeving en reflectie. Moeten we misschien een ander soort theater naar de kerk halen?

Lees verder »

Watvinne over de kringloop in Heino en het belang van imkeren

Watvinnie over de kringloop in Heino en het belang van imkeren

Jenneke van Doesburg heeft Johan Wichink en Wilmke Bredenhoff aan tafel. Johan praat over het belang van imkeren (er is nog ruimte op de cursus). Wilmke Bredenhoff geeft uitleg over de kringloop Timulazu in Heino. Dat is meteen ook een manier om geld in te zamelen voor projecten in Roemenië

Lees verder »

Watvinnie: IJssel is en blijft een inspiratiebron | Talkshow

Jan Amse, Gerrit Oosterbroek, Frank Korsmit en Marius Jaspers kijken in deze aflevering van Watvinnie allemaal op een andere kunstzinnige manier naar Wijhe.

Lees verder »

Automakelaar Jan Willem Jolink en regioverpleegkundige Judith Gorkink

Onze talkshow Watvinnie over belang van automakelaar en regioverpleegkundige

Dat we auto’s kopen zonder een makelaar is eigenlijk best gek, legt Jan Willem Jolink uit. En Judith Gorkink werkt mee aan een pilot om zorg in avond en weekend efficiënter in te zetten.

Lees verder »

Irene van de Griendt zat in een Jappenkamp in WOII. Een aangrijpend interview van videoclub ZoomOut Heino

Irene van de Griendt uit Raalte werd geboren in Nederlands Indië, nu Indonesië en maakte daar de Tweede Wereldoorlog mee en de bezetting door de Jappen. Als tweejarige werd zij geïnterneerd in een van de beruchte kampen en kwam daar als zesjarige weer uit. Een aangrijpend video interview, gemaakt door Berend- Jan Horstman van video-club ZoomOut uit Heino.

Lees verder »

watvinnie 4

Watvinnie? Met je vrienden een hele straat bouwen | Strobox bouwt met stro van Sallandse grond

Hoe krijg je het voor elkaar als jongere in je eigen dorp een twee onder een kap te bouwen? En hoe bouw je een huis van stro dat door lokale boeren verbouwd is? In deze aflevering van Watvinnie? krijg je daar antwoord op.

Lees verder »

watvinnie harold overmars en willy westenenk

Talkshow Wat vinnie?: Boeren Harold Overmars en Willy Westenenk onder de indruk van elkaars aanpak

Harold Overmars uit Broekland praatte namens de jonge boeren mee over het (mislukte) landbouwakkoord en ziet zijn boerentoekomst rooskleurig tegemoet. Willy Westenenk verbouwt aan de Raarhoeksweg in Raalte hennepplanten voor de bouw en groente voor Raalte Noord.

Lees verder »

Nieuwe aflevering van ‘Watvinnie’, de talkshow van nieuwsplatform HierInSalland

Hier kun je weer een video- uitzending bekijken van de talkshow ‘Watvinnie’ van HierInSalland. Deze keer met het motto ‘Op zoek naar geluk, we doen het allemaal’. Maar een vluchteling zou dat niet mogen? Daar denkt Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland heel anders over.
Bert Hekman van Omnivereniging Broekland en Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland stellen vast dat zonder vrijwilligerswerk de samenleving in Salland hopeloos vastloopt.

Lees verder »

watvinnie 2

Talkshow Watvinnie: vrijwilligers dragen onze samenleving

Zonder vrijwilligerswerk loopt de samenleving in Salland hopeloos vast, zeggen Bert Hekman van Omnivereniging Broekland en Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland. Ze zijn te gast in Watvinnie, de talkshow van HierinSalland.

Lees verder »

screenprint enwatvinniedan

HierinSalland begint talkshow met Jeroen te Wierik als gastheer

Watvinnie is de naam van de talkshow die HierinSalland samen met Azerty begonnen is. Geen waan van de dag. Maar gasten in de bank die over een centraal thema praten, maar ook over zichzelf.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.