Boekenpresentatie vier schrijvers uit Olst-Wijhe

November is de maand van Nederland Leest. En wat een buitenkans om vrijdag 18 november in het Holstohus te Olst de nieuwe boeken van vier schrijvers uit de gemeente Olst- Wijhe te leren kennen.

Interessant? Deel het artikel

holstohus ut hus

November is de maand van Nederland Leest. En wat een kans om vrijdag 18 november in het Holstohus de nieuwe boeken van vier schrijvers uit onze gemeente te leren kennen: Sylvia Hubers, Brigitte Wolthuis, Bert Hinnen en Hasan Kaddour. Op de avond zelf is het mogelijk om met een exemplaar van je favoriete schrijver naar huis te gaan, dankzij boekhandel Korten. Ideaal om tijdens het naderende herfstweer onder een kleedje bij de (hout)kachel te genieten van het lokale schrijftalent. De boekenpresentatie wordt begeleid door Lieke Kiekebosch en is gratis toegankelijk.

Sylvia Hubers

Sylvia Hubers was de stadsdichter van Haarlem, woont nu in Wijhe en brengt haar negende boek (Aanraken) uit met 143 ultrakorte verhaaltjes komisch en beschouwend tegelijk. Aanraken! is een pageturner: elke omgeslagen bladzijde geeft toegang tot weer een ander grillig, zeer persoonlijk miniversum.

Brigitte Wolthuis

Brigitte Wolthuis uit Welsum was drie jaar de stadsdichter van Kampen. Over deze periode heeft zij een bundel (Het IJsseloeverparadijs) gemaakt. Ook het winnen van de Kunstprijs Kampen verdiepte het dichterschap. In de bundel zijn opgenomen: stadsgedichten, Brugpagina’s Je huis is een eiland; Parels van Kampen, bankgedichten voor Stadshout, jaarkaarten voor Hoogwatermagazijn    

Bert Hinnen

Bert Hinnen komt met een herdruk van (De vergeten Duitser) en nieuwe biografie over de avonturen van zijn vriend in Frankrijk (Oké, John Deeben gaat het vertellen) van camping  tot Côte d’Azur,  50 jaar harde werkelijkheid en humor.

Hasan Kaddour

Hasan Kaddour brengt na een dichtbundel nu een verhalenbundel uit over zijn vlucht uit Syrie en zijn inburgeren in Olst (Het verhaal vaan mijn twee dorpen twee dorpen). Wat gebeurt er als je in den vreemde wortel schiet en Sallandse cultuur leert begrijpen.

Avondje u(i)t

Zin om er compleet een avondje uit van te maken? ‘Hier is ut’ mogelijk bij de Eetkamer in het Holstohus! Elke vrijdag wordt er een daghap geserveerd voor €12,- optioneel met dessert erbij (€16,-).

De daghap van 18 november: varkenshaas met champignonsaus, friet en verse warme groenten. Met optioneel het ‘boekentoetje’: appeltaart met hazelnootijs, op een toepasselijke wijze geserveerd.

Zeker zijn van een tafeltje? Reserveren: eetkamer@hierisut.nl (of loop gerust bij ons binnen).

Wanneer

Vrijdag 18 november | 19:30 – 21:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) | Holstohus, Olst | Gratis entree

 

In samenwerking met:

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *