Berichten over: Bibliotheek Salland

bibliotheek wijhe interieur

Help de bieb in Wijhe boeken verhuizen

Voorbijgangers in de Langstraat hebben het allang gezien: op nummer 58-62 wordt druk verbouwd. Op vrijdag 5 juli opent daar de nieuwe vestiging van Bibliotheek Salland in Wijhe.

Lees verder »

Bibliotheek Thomas & Marleen

Optredens, workshops en proeflessen door Thomas en Marleen in de bieb

Thomas en Marleen zijn twee talenten uit Zwolle en Mariënheem, afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Op vrijdag 7 (Bibliotheek Raalte) en zaterdag 8 juni (bibliotheek Heino) treden zij op met hun eigen Nederlandse kleinkunstliedjes. Hun muziek gaat over het vinden van hun pad in deze gekke wereld. Hoe komen ze aan een huis? Hoe blijven we vrolijk in de meest sombere tijden?

Lees verder »

bibliotheek lezen natuur

Workshops sprookjes & natuur voor kinderen in de bieb

Woensdagmiddag is workshopmiddag bij de Bibliotheek Salland in Heino! Op 12 juni komen kinderen van 4-6 jaar genieten van sprookjes. Daarna gaan we zelf aan de slag: maak het begin van een sprookjesfilm, of een reclamespot voor een sprookje, of een nieuwsbericht! Deze workshop duurt van 14.30 tot 15.30 uur.

Lees verder »

bibliotheek raalte opening

Feestelijke heropening bibliotheek Raalte

Kort geleden is de bibliotheek in Raalte verbouwd. Bezoekers hebben sinds eind maart al de nieuwe sfeer kunnen proeven van de bibliotheek. Die is helemaal ingericht als een Huiskamer voor iedereen. Ontmoeten, samenwerken, leren en elkaar inspireren staan centraal in de nieuwe bibliotheek. Op vrijdagmiddag 31 mei vanaf 17.00 uur is iedereen van harte welkom bij de feestelijke opening. 

Lees verder »

watvinnie sabine jason

Watvinnie over het belang van lezen, maar vooral ook over het plezier in lezen!

Als kinderen al lezen, snappen ze steeds minder wat ze lezen. Hoe lossen we dat op? HierinSalland ging daarover in gesprek met Sabine Tielenius Kruythoff, directrice van Bibliotheek Salland en Jason Fredrick van Eunen van nieuwsgierigdenken.

Lees verder »

Buitenlandse werknemers Disselhorst Metaal en Auto Restyle Popping leren Nederlands onder werktijd

Plaatwerk, metaal en andere vaktermen in het Nederlands. Vier buitenlandse werknemers van Disselhorst Metaal en Auto Restyle Popping kregen bij Disselhorst Metaal Nederlandse les die gelijk aansloot op hun dagelijkse werk. Taalpunt, een onderdeel van Bibliotheek Salland, ontwikkelde de lessen. Op dinsdagmiddag 23 april was de feestelijke afsluiting van het gloednieuwe project.

Lees verder »

Studiekring Heeten zoekt nieuwe leden

Samen nieuwe onderwerpen verkennen en uitdiepen, kennis en meningen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel senioren een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven.

Lees verder »

vrouw tablet bibliotheek

Wees internetcriminelen te slim af bij de Bibliotheek Salland

Bibliotheek Salland organiseert een cursus fraude herkennen en voorkomen.

Lees verder »

bibliotheek

Inloopuurtje Media Ukkie Dagen bij bibliotheek

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Er valt enorm veel te ontdekken. Het is belangrijk en goed om die wereld vol media als ouder samen met kinderen te ontdekken. Daarom sluit Bibliotheek Salland aan bij de landelijke Media Ukkie Dagen. Deze themaweek over kleine kinderen en media wordt gehouden van 5 tot en met 12 april. Het thema van dit jaar is ‘Ontspannen met media’. 

Lees verder »

bibliotheek zwemmen

Biebzwemmen bij Zwembad Carrousel in Ommen

Basisschoolleerlingen in Ommen gaan in de twee weken vanaf maandag 11 maart iets bijzonders beleven: biebzwemmen! Tijdens een leuke activiteit in Zwembad Carrousel worden de kinderen ondergedompeld in de verhalen, duiken ze in de letters en spartelen ze rond door de informatie.

Lees verder »

vrouwendag ut huus

8 & 9 maart International Women’s Day(s) Holstohus Olst

Komend weekend veel activiteiten en film ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag in het Holstohus Olst.

Lees verder »

Happen & Snap je het nou nog niet oma/opa?

Herkenbaar? Je zit net lekker bij je (groot)ouders op de bank met een kopje koffie als zij hun mobiel erbij pakken met de vraag of je ze even kan helpen. Nou, heel even dan! Je sluit een app, vraagt een nieuw wachtwoord voor ze aan of helpt een berichtje te versturen. Dit heb je allemaal netjes voorgedaan en je vraagt of zij het snappen. Zij knikken en zeggen ja, maar je weet dat je hier volgende week weer zit om exact dezelfde problemen op te lossen. Kom naar het Dorpshuus in Heino.

Lees verder »