Berichten over: Holstohus

Lezing Thomas Erdbrink in het Holstohus Olst

Op uitnodiging van Ut Huus en ’t NUT Olst-Wijhe komt Thomas Erdbrink, o.a. bekend van Onze Man in Teheran, op dinsdag 30 mei naar Olst voor een lezing over zijn leven en werken als journalist waar hij ook meerdere boeken over schreef.

Lees verder »

Winkel van Daar doneert € 1000,- aan benefietactie van Olst naar Saraqib

Op 10 maart was er een Benefietavond ‘Van Olst naar Saraqib’ in Eetkamer Hier is ut, een burgerinitiatief in samenwerking met Olstenaar, journalist en schrijver Damast in Salland Hasan Kaddour.

Lees verder »

v.l.n.r. Angelieke Huisman (Ut Huus), Hasan Kaddour en Anita Ten Broeke (gemeente Olst-Wijhe)

Hasan Kaddour: Van Olst tot Saraqib, voor mijn dochter…

Olster schrijver, journalist en columnist Hasan Kaddour, geboren in het aardbevingsgebied in Syrië, is overweldigd door de acties die in Olst ondernomen worden voor zijn moederland.

Lees verder »

Joke Proper: Habibi in Olst

Kunstenaar en columnist Joke Proper bezocht het evenement in het Holstohus voor het inzamelen van fondsen voor de aardbevingsslachtoffers in de geboortestreek van Olstenaar Hasan Kaddour.

Lees verder »

Joke Proper: Rokken en Rollen in Olst

Kunstenaar en columnist Joke Proper had een rok & rol avond in het nachtleven van Ut Huus.

Lees verder »

Joke Proper: Man met de (veiling) hamer

Kunstenaar Joke Proper zal meewerken aan de veiling die georganiseerd wordt op 10 maart in Ut Huus, Olst voor de slachtoffers in Syrië.

Lees verder »

Geweldige actie in Olst voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië

Hasan Kaddour is letterlijk zielsgelukkig met de acties die er in zijn dorp Olst gehouden worden om geld in te zamelen voor de aardbevingen in Syrië. In zijn boek ‘Het verhaal van mijn twee dorpen’ schrijft hij over de connectie tussen Olst en zijn geboortegrond in Syrië. De aardbeving maakt die connectie opnieuw.

Lees verder »

Viering Internationale Vrouwendag bij het Holstohus in Olst

’t Nut en Ut Huus, willen dit vieren, want zoals uit het boek van Suzanna Jansen ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’ blijkt, is er veel bereikt voor een gelijkwaardiger positie van de vrouw in de maatschappij.

Lees verder »

Unieke muziek ‘Stop de Tijd’ in het Holstohus Olst op 3 maart

Vrijdag 3 maart Stop de tijd! Topmusici Margriet Sjoerdsma (vocalist) en Martin Fondse (pianist en Componist des Vaderlands) maken samen met dichteres Vrouwkje Tuinman een voorstelling over de neiging van de mens om de wereld en de tijd naar onze hand te zetten.

Lees verder »

Joke Proper: Uut in Ut Huus Olst

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper ging stappen in Olst.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Narcissen en feest

Schrijver, journalist, dichter en columnist Hasan Kaddour introduceerde gisteren zijn nieuwe boek “Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst” tijdens de uitreiking van de Cultuurprijzen Olst- Wijhe in UtHuus in Olst. In deze column legt hij een verband tussen dit gebeuren en narcissen.

Lees verder »

Ton Strien schreef voorwoord voor boek Hasan Kaddour

Ton Strien nam op 1 september afscheid als burgemeester van de gemeente Olst- Wijhe. Hij schreef een prachtig voorwoord voor het boek ‘Het verhaal van mijn twee dorpen, van Saraqib naar Olst’ dat Olstenaar met Syrische roots Hasan Kaddour schreef. Hasan is in 2016 in Olst komen wonen. Hij is journalist, schrijver en dichter en schrijft columns voor HierInSalland.

Lees verder »