We vroegen instagramster Kiek Kookt een veganistisch recept met Salland te delen: “Kliekjes dag is mijn favoriet! Want altijd als je denkt dat je niet genoeg meer in huis hebt, is er echt nog wel een maaltje van te maken. En juist dat vind ik een leuke uitdaging. Zo hoef je niks weg te gooien en word je steeds creatiever. Deze couscous at ik vlak voordat ik op vakantie ging. Lekker de kast leeg eten!”
In de week zonder vlees of zuivel plaatsen we iedere dag een vegetarisch of veganistisch recept. Als jij er ook een hebt. Stuur maar op naar info@hierinsalland.nl.
Wat heb je nodig?
– parelcouscous (200 gram)
– rode ui (2 stuks)
– knoflook (2 teentjes)
– zongedroogde tomaten (uit een pot van 400 ml)
– verse spinazie (één zak van ongeveer 200 gram)
– pijnboompitten (handje vol)
– olijfolie
– groente bouillon
Meer vega(n) maaltjes? Kijk op @kiek.kookt
Hoe maak je het?
– snij de knoflook en schijfjes en de rode ui in ringen
– zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie
– laat de olie warm worden op laag vuur
– voeg de ui toe en laat op laag vuur zo’n 20 minuten karameliseren
– zet de couscous in ruim komend water op, met een bouillon blokje erbij
– snij ondertussen de zongedroogde tomaten en spinazie fijn
– voeg na 20 minuten de knoflook toe en bak zo’n 2 minuten mee
– voeg daarna de spinazie toe en zet het vuur wat hoger zodat het slinkt
– rooster de pijnboompitten nog even in een andere pan
– als de spinazie is geslonken voeg je de zongedroogde tomaten toe
– giet de couscous af en mix het met de rest
– voeg na smaak wat zout en peper toe en dien op met de pijnboompitjes bovenop.
Lekker als lunch salade of avond eten!