Veganistisch eten met kliekjes: Parelcouscous met zongedroogde tomaat, spinazie en rode ui

We zitten in de week zonder vlees of zuivel. Daar besteden we iedere dag even aandacht aan. Vandaag met een veganistisch recept van Kiek Kookt, die je overigens ook op insta kunt volgen.

Interessant? Deel het artikel

kiek kookt

We vroegen instagramster Kiek Kookt een veganistisch recept met Salland te delen: “Kliekjes dag is mijn favoriet! Want altijd als je denkt dat je niet genoeg meer in huis hebt, is er echt nog wel een maaltje van te maken. En juist dat vind ik een leuke uitdaging. Zo hoef je niks weg te gooien en word je steeds creatiever. Deze couscous at ik vlak voordat ik op vakantie ging. Lekker de kast leeg eten!”

In de week zonder vlees of zuivel plaatsen we iedere dag een vegetarisch of veganistisch recept. Als jij er ook een hebt. Stuur maar op naar info@hierinsalland.nl.

Wat heb je nodig?
– parelcouscous (200 gram)
– rode ui (2 stuks)
– knoflook (2 teentjes)
– zongedroogde tomaten (uit een pot van 400 ml)
– verse spinazie (één zak van ongeveer 200 gram)
– pijnboompitten (handje vol)
– olijfolie
– groente bouillon

Meer vega(n) maaltjes? Kijk op @kiek.kookt

Hoe maak je het?
– snij de knoflook en schijfjes en de rode ui in ringen
– zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie
– laat de olie warm worden op laag vuur
– voeg de ui toe en laat op laag vuur zo’n 20 minuten karameliseren
– zet de couscous in ruim komend water op, met een bouillon blokje erbij
– snij ondertussen de zongedroogde tomaten en spinazie fijn
– voeg na 20 minuten de knoflook toe en bak zo’n 2 minuten mee
– voeg daarna de spinazie toe en zet het vuur wat hoger zodat het slinkt
– rooster de pijnboompitten nog even in een andere pan
– als de spinazie is geslonken voeg je de zongedroogde tomaten toe
– giet de couscous af en mix het met de rest
– voeg na smaak wat zout en peper toe en dien op met de pijnboompitjes bovenop.

Lekker als lunch salade of avond eten!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.